• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové kousíčky v bramborové peřině
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové kousíčky v bramborové peřině

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové kousíčky v bramborové peřině
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg brambory
    • 1
      kg vepřové maso plecko
    • 3
      ks cibule střední
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • pepř celý mletý
    • sůl
    • 1
      dl bílé víno
    • kari cca půl kávové lžičky
    • 125
      ml zeleninové lečo nebo jinou nakládanou zeleninu
    • 0,25
      ks řapíkatý celer
    • 1
      balíček sýr na zapečení - není nutný
    • 125
      ml smetana lehká, stačí i mléko

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky (cca 3 cm) a vložíme do misky. Zalejeme je worchestrem, vínem, osolíme a lehce opepříme. Maso v nálevu promícháme a pár minut necháme uležet.
2
Mezitím osmahneme cibuli na oleji. Pak přidáme na osmahnutou cibulku maso a nakrájený celer řapíkatý na kolečka. Až je maso osmažené, zmírníme oheň a přidáme kari. Pak vše zalejeme sterilizovaným lečem (zeleninou), přikryjeme pokličkou a chvilku podusíme. (Občas promícháme).
3
Během této doby vyskládáme vyšší pekáč, (vymazaný ze spoda olejem), na kolečka nakrájenými brambory, až přikryjeme celé dno. Kolečka brambor jsou cca 0,5 cm tlusté. Brambory osolíme. Na vrstvu brambor položíme směs masa a zeleniny a znovu přikryjeme kolečkama brambor. Přidáme další vrstvu směsi masa a zeleniny a znovu brambory. Tak postupujeme, dokud nenaplníme pekáč. Horní vrstva je bramborová. Na ni dáme na kolečka nakrájenou cibuli. Podlejeme trochou vody.
4
Pečeme pod pokličkou v troube na 200 stupňů cca 45 min (odhad, musí se hlídat), pak pokličku odejmeme a pokud je maso měkké, zalijeme trochou smetany a bez pokličky zapečeme, tak aby horní vrstva brambor začala lehce hnědnout. Dle chuti můžeme vše zasypat sýrem a na závěr zapéct. Podáváme s úsměvem. :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové kynuté koule (1922)

Bramborové kynuté koule (1922)

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Zdravě i chutně Zelenina Vepřové Oběd Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Cibule Kari Pepř celý Řapíkatý celer Smetana Sůl Sýr Vepřové maso Worcestrová omáčka Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Dobré kuře

Dobré kuře

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

75
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
50
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
38
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
33
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
29
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Vepřové kousíčky v bramborové peřině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact