• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové kousíčky v bramborové peřině
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové kousíčky v bramborové peřině

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové kousíčky v bramborové peřině
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg brambory
    • 1
      kg vepřové maso plecko
    • 3
      ks cibule střední
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • pepř celý mletý
    • sůl
    • 1
      dl bílé víno
    • kari cca půl kávové lžičky
    • 125
      ml zeleninové lečo nebo jinou nakládanou zeleninu
    • 0,25
      ks řapíkatý celer
    • 1
      balíček sýr na zapečení - není nutný
    • 125
      ml smetana lehká, stačí i mléko

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky (cca 3 cm) a vložíme do misky. Zalejeme je worchestrem, vínem, osolíme a lehce opepříme. Maso v nálevu promícháme a pár minut necháme uležet.
2
Mezitím osmahneme cibuli na oleji. Pak přidáme na osmahnutou cibulku maso a nakrájený celer řapíkatý na kolečka. Až je maso osmažené, zmírníme oheň a přidáme kari. Pak vše zalejeme sterilizovaným lečem (zeleninou), přikryjeme pokličkou a chvilku podusíme. (Občas promícháme).
3
Během této doby vyskládáme vyšší pekáč, (vymazaný ze spoda olejem), na kolečka nakrájenými brambory, až přikryjeme celé dno. Kolečka brambor jsou cca 0,5 cm tlusté. Brambory osolíme. Na vrstvu brambor položíme směs masa a zeleniny a znovu přikryjeme kolečkama brambor. Přidáme další vrstvu směsi masa a zeleniny a znovu brambory. Tak postupujeme, dokud nenaplníme pekáč. Horní vrstva je bramborová. Na ni dáme na kolečka nakrájenou cibuli. Podlejeme trochou vody.
4
Pečeme pod pokličkou v troube na 200 stupňů cca 45 min (odhad, musí se hlídat), pak pokličku odejmeme a pokud je maso měkké, zalijeme trochou smetany a bez pokličky zapečeme, tak aby horní vrstva brambor začala lehce hnědnout. Dle chuti můžeme vše zasypat sýrem a na závěr zapéct. Podáváme s úsměvem. :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Bramborové šišky s ořechovou strouhankou

Bramborové šišky s ořechovou…

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Zdravě i chutně Zelenina Vepřové Oběd Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Cibule Kari Pepř celý Řapíkatý celer Smetana Sůl Sýr Vepřové maso Worcestrová omáčka Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

118
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
36
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
23
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Vepřové kousíčky v bramborové peřině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact