• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové kotlety na medu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové kotlety na medu

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové kotlety na medu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 2
      stroužek česnek
    • med
    • sojová omáčka
    • rostlinný olej
    • solamyl (bramborový škrob)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kotlety naklepeme, potřeme česnekem se solí (soli trochu) a naložíme do směsi připravené ze dvou dílů medu a jednoho dílu sójové omáčky. Je-li směs řídká, přidáme ještě med, aby se omáčka lehce táhla.
2
Pak se již jen 24 hodin těšíme, až okapané kotlety na oleji doměkka opečeme. Olej slijeme a omáčku necháme prohřát, až začne karamelizovat (můžeme ji zahustit ve vodě namočeným solamylem) a kotlety přelijeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Vepřové s cibulkami na medu

Vepřové s cibulkami na medu

Vepřové na pivu a medu

Vepřové na pivu a medu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • arka | 16. 6. 2016 09:53

    Maizenou

  • Nikijaho
    Nikijaho | 18. 1. 2013 12:31

    Tak chci jen dodat, že jsem tedy kotletky po naložení z prudka osmahla na panvi, dost to prskalo, ale priklopila jsem poklicku a i se zbytkem nalozene omacky dala pect do trouby na 200°C na 20minut a jsou křehounké a měkké, jen na mě asi moc sladké. ;-)

  • Jiří Šeda | 7. 5. 2006 13:48

    Vyzkoušel, bylo to bobré!

  • Alis | 26. 6. 2005 19:37

    Zvláštní chuť, ale moc dobré

  • Eva | 16. 2. 2005 17:22

    Ahojky, poradíte mi? Maso jsem naložila s medem a polosladkou takovou táhnoucí se sojovkou.. po naložení jsem dala péci na tefalovou pánev, protože jsem se bála, že na nerezu by se mi to připalovalo víc, ale i na tom tefalu, se mi šťáva, která na kotletách po vyjmutí a zběžném okapání zůstala, začala připalovat, než maso změklo... Tak jsem se snažila ubrousky odebírat, aby bylo fakt jen na oleji, ale i tak to nedopadlo moc slavně, i když jsme to zbaštili :-) Vy jste kotlety nějak "osušovali" z té marinády? Nebo jak jste docílili toho, že se vám to nepřipalovalo? Jinak je to moc dobrý nápad a recept nechci ještě vzdát :-)) E.

  • Lucy | 10. 2. 2005 11:19

    MnamMnam, takové polechtani na jazyku!

  • Anonym | 27. 11. 2004 11:49

    Solamyl je bramborový škrob, ten určo v obchodě najdete :-)

  • Martin USA | 10. 11. 2004 16:58

    Cim se da nahradit solamil?

  • Vlasta Vencová | 23. 6. 2004 19:41

    Výborné!

  • Anonym | 12. 6. 2004 20:04

    Pohádka!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Med Rostlinný olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Caprese

Caprese

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Kapustová polévka s vločkami a klobáskou

Kapustová polévka s vločkami a…

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

26
Asijské rizoto s kuřecím masem
Asijské rizoto s kuřecím…
24
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
23
Domácí kečup
Domácí kečup
21
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
21
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Vepřové kotlety na medu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact