• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové kotlety na medu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové kotlety na medu

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové kotlety na medu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 2
      stroužek česnek
    • med
    • sojová omáčka
    • rostlinný olej
    • solamyl (bramborový škrob)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kotlety naklepeme, potřeme česnekem se solí (soli trochu) a naložíme do směsi připravené ze dvou dílů medu a jednoho dílu sójové omáčky. Je-li směs řídká, přidáme ještě med, aby se omáčka lehce táhla.
2
Pak se již jen 24 hodin těšíme, až okapané kotlety na oleji doměkka opečeme. Olej slijeme a omáčku necháme prohřát, až začne karamelizovat (můžeme ji zahustit ve vodě namočeným solamylem) a kotlety přelijeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Vepřové s cibulkami na medu

Vepřové s cibulkami na medu

Vepřové na pivu a medu

Vepřové na pivu a medu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • arka | 16. 6. 2016 09:53

    Maizenou

  • Nikijaho
    Nikijaho | 18. 1. 2013 12:31

    Tak chci jen dodat, že jsem tedy kotletky po naložení z prudka osmahla na panvi, dost to prskalo, ale priklopila jsem poklicku a i se zbytkem nalozene omacky dala pect do trouby na 200°C na 20minut a jsou křehounké a měkké, jen na mě asi moc sladké. ;-)

  • Jiří Šeda | 7. 5. 2006 13:48

    Vyzkoušel, bylo to bobré!

  • Alis | 26. 6. 2005 19:37

    Zvláštní chuť, ale moc dobré

  • Eva | 16. 2. 2005 17:22

    Ahojky, poradíte mi? Maso jsem naložila s medem a polosladkou takovou táhnoucí se sojovkou.. po naložení jsem dala péci na tefalovou pánev, protože jsem se bála, že na nerezu by se mi to připalovalo víc, ale i na tom tefalu, se mi šťáva, která na kotletách po vyjmutí a zběžném okapání zůstala, začala připalovat, než maso změklo... Tak jsem se snažila ubrousky odebírat, aby bylo fakt jen na oleji, ale i tak to nedopadlo moc slavně, i když jsme to zbaštili :-) Vy jste kotlety nějak "osušovali" z té marinády? Nebo jak jste docílili toho, že se vám to nepřipalovalo? Jinak je to moc dobrý nápad a recept nechci ještě vzdát :-)) E.

  • Lucy | 10. 2. 2005 11:19

    MnamMnam, takové polechtani na jazyku!

  • Anonym | 27. 11. 2004 11:49

    Solamyl je bramborový škrob, ten určo v obchodě najdete :-)

  • Martin USA | 10. 11. 2004 16:58

    Cim se da nahradit solamil?

  • Vlasta Vencová | 23. 6. 2004 19:41

    Výborné!

  • Anonym | 12. 6. 2004 20:04

    Pohádka!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Med Rostlinný olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Slané cukroví

Slané cukroví

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

131
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
117
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
69
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Vepřové kotlety na medu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact