• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové kostky v karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové kostky v karamelu

autor: klara.morev@centrum.cz
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové kostky v karamelu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vepřová kýta
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička koriandr - mletý
    • 0,50
      lžička kardamom mletý
    • 2
      lžička zázvor - mletý
    • 1
      lžíce sojová omáčka Světlé
    • sůl Trochu
    • pepř mletý
    • 2
      dl vývar
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • brandy Trochu

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na stejné kostky, velké asi jako na guláš. Vezmeme kastrol se silnějším dnem a dáme do něj olivový olej, který lehce rozpálíme a přidáme cukr. Ten stále mícháme, až se rozpustí. Hned vložíme kostky masa, které za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud nebude maso i cukr krásně hnědý. Ale pozor, abychom cukr nepřipálili, to by bylo jídlo hořké! Kastrol odstavíme a přidáme veškeré uvedené koření. Zamícháme, dáme na plotnu a přilijeme polovinu vývaru.
2
Pak dosolíme a přidáme dle chuti čerstvě namletý pepř a sojovou omáčku. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou, ale často mícháme. Když je maso měkké a chceme trošku více sosu, do druhé poloviny studeného vývaru dáme lžičku solamylu, promícháme a vlejeme na maso, přidáme malou stopičku brandy a mícháme, až se šťáva bude nabalovat na maso. A to je ta správná konzistence.
3
Kdo má rád prorostlejší maso, je možné a velmi chutné použít pěkný bůček. Jinak je postup naprosto stejný.
4
Podáváme s vařenou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudink v karamelu

Pudink v karamelu

Hrušky v karamelu

Hrušky v karamelu

Jablka v karamelu

Jablka v karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 4. 2012 18:41

    Tak za tímto nenápadným receptem se skrývá něco geniálního!! Karamel a kardamom k sobě nádherně pasují, se zbytkem ingrediencí vytváří úplně geniální omáčku. Toto je přesně ten recept, kterému nejen že se dá jednička, ale i ho budu doporučovat známým a vařit vždy, když budu chtít na někoho udělat dojem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Česnek Cukr krupice Kardamom mletý Koriandr - mletý Olivový olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová kýta Vývar Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Maková bábovka

Maková bábovka

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

67
Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Batátové jednohubky s…
57
Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Rolky a lá hot dog s…
49
Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem
Těstovinový salát s…
46
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
45
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno v zelí
Vepřové koleno v zelí
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kotlety na hořčici
Vepřové kotlety na hořčici
Vepřové kotlety na zelí
Vepřové kotlety na zelí
Vepřové kotlety na žampiónech
Vepřové kotlety na žampiónech
  • Recepty.cz
  • Vepřové kostky v karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact