• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové koleno na zázvoru a česneku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vepřový guláš

Suroviny

3 porce
    • 700
      g vepřové koleno vykostěné
    • sůl
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • 10
      ks pepř celý
    • 250
      ml voda cca
    • 1
      lžíce zázvor najemno nastrouhaný
    • 1
      lžíce česnek najemno nastrouhaný
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks cibule velká nebo 2 střední
    • 3
      stroužek nasekaný česnek

Postup přípravy receptu

1
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik, abychom měli dost na následné podlévání při pečení, takže použijeme ne moc velký hrnec, do kterého jí nemusíme lít mnoho.
2
Po povaření koleno vyndáme a dáme do zapékací mísy (pekáčku nebo remosky), kam jsme před tím na dno nasypali pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vývar ponecháme.

RADA: Krájení cibule

3
V misce smícháme lžíci najemno nastrouhaného zázvoru a česneku, sójovou omáčku a asi 4 lžíce vývaru. Touto směsí přelijeme předvařené koleno položené kůží dolů v zapékací míse. Koleno podlijeme troškou vývaru, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi hodinu, za občasného přelití šťávou z masa a případného podlití zbylým vývarem dle potřeby.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Pak koleno otočíme kůží nahoru a dopékáme pod poklicí doměkka. Přeléváme šťávou z masa, podléváme dle potřeby a ke konci dopečeme krátce do barvy, již bez poklice. Podáváme dle chuti s noky nebo knedlíky, špenátem, zelím...

RADA: Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Cikánské koleno

Cikánské koleno

Grilované vepřové koleno

Grilované vepřové koleno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Nasekaný česnek Nové koření Pepř celý Sojová omáčka Sůl Vepřové koleno Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Špenátovka

Špenátovka

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

39
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
23
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
22
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý,…
20
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…
18
Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky
Kuře na paprice s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Vepřové koleno marinované
Vepřové koleno marinované
Vepřové koleno mňam
Vepřové koleno mňam
Vepřové koleno na černém pivě
Vepřové koleno na černém pivě
Vepřové koleno v zelí
Vepřové koleno v zelí
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kostky v karamelu
Vepřové kostky v karamelu
  • Recepty.cz
  • Vepřové koleno na zázvoru a česneku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact