• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové koleno marinované
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové koleno marinované

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové koleno marinované
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vepřové koleno zadní
    • 6
      stroužek česnek
    • sůl
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • 2
      dl pivo na podlévání
    • 1
      lžíce sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Koleno vykostíme, trochu rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepřime, potřeme ostrou hořčicí a necháme v chladu 1-2 dny odležet. Pak koleno kůží navrch svíneme, převážeme motouzem nebo upevníme jehlami a dáme s nakrájenou cibulí do trouby, přidáme tuk a trochu vody s pivem. Pečeme pod poklicí asi 2 hodiny, podléváme pivem a vypečenou šťávou. Když je měkké necháme ho odkryté zčervenat.
2
Koleno podáváme s čerstvým chlebem, strouhanýn křenem, sladkokyselými okurkami nebo s hořčicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Květa | 17. 2. 2012 16:05

    Chtěla bych také vyzkoušet pečené vepřové koleno, poraďte jak postupovat, abych neudělala nějakou hrubou chybu. děkuji moc. O:-)

  • Simča S.
    Simča S. | 17. 3. 2011 00:15

    Dělali jsme u maminky před týdnem, bylo to výborné. Jen mám problém, že se nám to dost rozvinulo.... Ale chuťově jednička...

  • Anna Bastlova | 20. 10. 2007 21:46

    To se musí podlejvat černým pivem

  • Jitka Malinová | 22. 3. 2006 15:16

    Máte pravdu s tím pivem, dávám cca 1/2 lahve světlého piva hned na začátku a pak už jen podlévám vodou.

  • Jana | 22. 3. 2006 14:57

    Hlavně nepodlévejte pivem až do konce,já to udělala a šťáva byla tak hořká,že ji nechtěl ani můj přítel,co má na rozdíl ode mne pivo rád.

  • Jitka Malinová | 22. 3. 2006 11:32

    Lucko, škoda, že vaše rodina lpí na trdiční pečince, protože toto je opravdu super recept a z komentáře není patrné, co bylo příčinou fiaska. Dělám koleno obdobně a kombinace cibule, hořčice a pivo je super !

  • luckymili | 22. 3. 2006 11:21

    Tento recept už tu je, tak jsem ho o víkendu vyzkoušela, dopadlo to fiaskem, nikomu to nechutnalo, takže příště bude zase tradiční - koleno povařím ve vodě s bob.listem, nov.kořením, celým pepřem a maggi, potom pokminuji, zakapu olejem a dám péci.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Pozdní večeře Pečení Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Dijonská hořčice Pepř mletý Pivo Sádlo Sůl Vepřové koleno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Dort z OREO sušenek

Dort z OREO sušenek

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

247
Celerový krém
Celerový krém
215
Jednoduchá omáčka na špagety
Jednoduchá omáčka na…
110
"Míša" roláda
"Míša" roláda
94
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
89
Houbová smaženice s krupičkou
Houbová smaženice s…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Těhotná Kočendová čelí nechutným zprávám: Modelce přejí potrat!

Těhotná Kočendová čelí nechutným zprávám: Modelce přejí potrat!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Vepřové kapsy se smaženicí v houbové…
Vepřové kapsy ve smetanových bramborách
Vepřové kapsy ve smetanových bramborách
Vepřové kari
Vepřové kari
Vepřové koleno mňam
Vepřové koleno mňam
Vepřové koleno na černém pivě
Vepřové koleno na černém pivě
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
  • Recepty.cz
  • Vepřové koleno marinované
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact