• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové dušené v zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové dušené v zelenině

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová plec nebo libová krkovička
    • sůl
    • pepř celý
    • mletá paprika
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • 300
      g rajčata oloupaná pokrájená, 250 -
    • 200
      g pórek
    • 150
      g řapíkatý celer
    • 150
      g červená paprika
    • 150
      g mrkev
    • 1
      lžíce čubrica cca
    • olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Do vepřového masa v celku uděláme několik hlubokých zářezů a vytvoříme tak jakousi širší mřížku. Dáme pozor, abychom maso nedokrojili a s řezem skončili tak 1,5 cm před dokrojením. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou (cca 1 lžíce) a v rozehřátém tuku maso shora i zespoda krátce osmažíme, necháme mřížku trochu zatáhnout a do zářezů nasypeme nasekaný česnek.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kusy, smícháme s nasekanými rajčaty a čubricou (případně adžikou) dle chuti a směsí přelijeme připravené maso. Vše ještě mírně osolíme. Tlakový hrnec, kastrol, zapékací mísu zaklopíme a dusíme na sporáku nebo v troubě doměkka. Je-li třeba podléváme vývarem nebo vodou, zeleninu nemícháme, abychom ji neměli na kaši. Podléváme minimálně, abychom nemuseli zahušťovat. Já připravoval v papiňáku, vařil cca 25 minut po natlakování a nepodléval jsem vůbec, zelenina pustila šťávy dost.
3
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, který můžeme namáčet do výrazné masovo-zeleninové šťávy, ale stejně tak si pochutnáme, když jako přílohu zvolíme rýži nebo brambor.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Čubrica Mletá paprika Mrkev Olej Pepř celý Pórek Rajčata oloupaná Řapíkatý celer Sůl Vepřová plec

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Pečený kapr

Pečený kapr

Nivové placičky

Nivové placičky

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

685
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s…
187
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
105
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy á la…
92
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
76
Bramborový knedlík s medvědím česnekem
Bramborový knedlík s…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Zpěvák kapely Lucie Dyk (56): Tajná svatba na luxusním zámku!

Zpěvák kapely Lucie Dyk (56): Tajná svatba na luxusním zámku!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Vepřové bavorské závitky
Vepřové bavorské závitky
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové Cordon Bleu
Vepřové Cordon Bleu
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové hot mango
Vepřové hot mango
Vepřové chipsy
Vepřové chipsy
  • Recepty.cz
  • Vepřové dušené v zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact