• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové dušené v zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové dušené v zelenině

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová plec nebo libová krkovička
    • sůl
    • pepř celý
    • mletá paprika
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • 300
      g rajčata oloupaná pokrájená, 250 -
    • 200
      g pórek
    • 150
      g řapíkatý celer
    • 150
      g červená paprika
    • 150
      g mrkev
    • 1
      lžíce čubrica cca
    • olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Do vepřového masa v celku uděláme několik hlubokých zářezů a vytvoříme tak jakousi širší mřížku. Dáme pozor, abychom maso nedokrojili a s řezem skončili tak 1,5 cm před dokrojením. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou (cca 1 lžíce) a v rozehřátém tuku maso shora i zespoda krátce osmažíme, necháme mřížku trochu zatáhnout a do zářezů nasypeme nasekaný česnek.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kusy, smícháme s nasekanými rajčaty a čubricou (případně adžikou) dle chuti a směsí přelijeme připravené maso. Vše ještě mírně osolíme. Tlakový hrnec, kastrol, zapékací mísu zaklopíme a dusíme na sporáku nebo v troubě doměkka. Je-li třeba podléváme vývarem nebo vodou, zeleninu nemícháme, abychom ji neměli na kaši. Podléváme minimálně, abychom nemuseli zahušťovat. Já připravoval v papiňáku, vařil cca 25 minut po natlakování a nepodléval jsem vůbec, zelenina pustila šťávy dost.
3
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, který můžeme namáčet do výrazné masovo-zeleninové šťávy, ale stejně tak si pochutnáme, když jako přílohu zvolíme rýži nebo brambor.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Čubrica Mletá paprika Mrkev Olej Pepř celý Pórek Rajčata oloupaná Řapíkatý celer Sůl Vepřová plec

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

53
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
50
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
45
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
41
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
33
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Vepřové bavorské závitky
Vepřové bavorské závitky
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové Cordon Bleu
Vepřové Cordon Bleu
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové hot mango
Vepřové hot mango
Vepřové chipsy
Vepřové chipsy
  • Recepty.cz
  • Vepřové dušené v zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact