• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 62
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové maso
    • 2
      klobása
    • 12
      ks brambory
    • 4
      ks cibule (Střední)
    • 12
      ks slanina
    • pepř mletý
    • paprika
    • kmín
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • alobal
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
2
Obdélník alobalu pomastíme lžící oleje a klademe na něj silnější plátky ze tří brambor, které osolíme a okmínujeme. Na ně dáme vepřový řízek, opaprikujeme a pak položíme půlku podélně rozkrojené klobásy.
3
Vše zasypeme kroužky cibule, znovu osolíme, opepříme a nahoru položíme 3 tenké plátky anglické slaniny. Zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme na talíře i s alobalem a jako příloha je výborná kyselá okurka nebo zelí, houby, okurkový salát atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Živánská

Živánská

Živáňská jehla

Živáňská jehla

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kiki | 16. 11. 2014 19:46

    Bylo to výborný :) určitě udělám víckrát

  • Michael Kříž | 13. 3. 2014 22:53

    Ahoj zdravim všechny, živáň jsem si dával v jedný kolibě přímo v Tatrách a úplně mě uchvátilo jak stačí málo "obyčejných" surovin a vykouzlí úplnou šťavnatou lahodu. Ty suroviny se ale trošku lišily a proto Vám to tady napíšu. postup je asi stejnej dá se to do alobalu a peče (nejlépe na ohni respektive žhavém uhlí). Ale bylo tam Rajče,Paprika,Brambora,Gazdovská slanina(ta co voní kouřem jako domácí),Cibule,Vepřová kotletka ale hlavně asi lžíce BRYNDZY, která to jídlo posílá uplně do nebezkýho levelu. Sakra už zase slintám nad tou představou . Čau

  • Iva | 9. 11. 2011 18:22

    já to dělám bez brambor jen maso vepř.hov. salám klobása a zaleju ještě směsí z červenýho vína hořčice a kečupu moc dobrý :-)

  • Hanach
    Hanach | 2. 9. 2011 22:52

    vynikající, chválím a dávám za 1, moc jsme si pochutnali a určitě jsem nedělala naposled :-)

  • Pampelishka | 30. 3. 2011 19:46

    moc jsem si pochutnala. Hned jak jsem to vytáhla z trouby, uvědomila jsem si, že tohle dělává táta

  • Eva1 | 25. 10. 2010 17:01

    Výborný recept se spoutou variant. Dávám1.

  • Eva1 | 25. 10. 2010 16:55

    OK

  • Ňulinka - | 2. 3. 2010 17:37

    Já nevím,nemělo by to být předem naložené v divokém koření a zalité trochou červeného vínka?

  • Tomáš Barcůch | 12. 11. 2006 10:21

    Pro chlapy doporučuju přidat polévkovou lžíci piva ať nevyteče a přidat rozkrojenou feferonku.

  • Anonym | 3. 5. 2005 20:56

    moje žena je kopto proto jsme se pripojily aby uvařila neco dobreho karel

  • pavel Straka | 6. 7. 2004 00:11

    nedávno jsme mohli poprvé ochutnat,můžeme doporučit,výborná chuť

  • Jaromíra | 28. 6. 2004 16:45

    je to asi super, ale viděla bych ty brambory spíš na 2 cm a ne 2 mm, je to možné udělat i z kuřecího masa potřeného kremžskou hořčicí - taky dobrý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Brambory Cibule Klobása Kmín Paprika Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

44
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
20
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
19
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Blesk.cz Intimní zpověď Evy Čerešňákové (39): Detaily druhého porodu!

Intimní zpověď Evy Čerešňákové (39): Detaily druhého porodu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou
Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou
Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Vepřové bavorské závitky
Vepřové bavorské závitky
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
  • Recepty.cz
  • Vepřová živáňská pečeně v alobalu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact