• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 82
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové maso
    • 2
      klobása
    • 12
      ks brambory
    • 4
      ks cibule (Střední)
    • 12
      ks slanina
    • pepř mletý
    • paprika
    • kmín
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • alobal
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
2
Obdélník alobalu pomastíme lžící oleje a klademe na něj silnější plátky ze tří brambor, které osolíme a okmínujeme. Na ně dáme vepřový řízek, opaprikujeme a pak položíme půlku podélně rozkrojené klobásy.
3
Vše zasypeme kroužky cibule, znovu osolíme, opepříme a nahoru položíme 3 tenké plátky anglické slaniny. Zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme na talíře i s alobalem a jako příloha je výborná kyselá okurka nebo zelí, houby, okurkový salát atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Živánská

Živánská

Živáňská jehla

Živáňská jehla

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kiki | 16. 11. 2014 19:46

    Bylo to výborný :) určitě udělám víckrát

  • Michael Kříž | 13. 3. 2014 22:53

    Ahoj zdravim všechny, živáň jsem si dával v jedný kolibě přímo v Tatrách a úplně mě uchvátilo jak stačí málo "obyčejných" surovin a vykouzlí úplnou šťavnatou lahodu. Ty suroviny se ale trošku lišily a proto Vám to tady napíšu. postup je asi stejnej dá se to do alobalu a peče (nejlépe na ohni respektive žhavém uhlí). Ale bylo tam Rajče,Paprika,Brambora,Gazdovská slanina(ta co voní kouřem jako domácí),Cibule,Vepřová kotletka ale hlavně asi lžíce BRYNDZY, která to jídlo posílá uplně do nebezkýho levelu. Sakra už zase slintám nad tou představou . Čau

  • Iva | 9. 11. 2011 18:22

    já to dělám bez brambor jen maso vepř.hov. salám klobása a zaleju ještě směsí z červenýho vína hořčice a kečupu moc dobrý :-)

  • Hanach
    Hanach | 2. 9. 2011 22:52

    vynikající, chválím a dávám za 1, moc jsme si pochutnali a určitě jsem nedělala naposled :-)

  • Pampelishka | 30. 3. 2011 19:46

    moc jsem si pochutnala. Hned jak jsem to vytáhla z trouby, uvědomila jsem si, že tohle dělává táta

  • Eva1 | 25. 10. 2010 17:01

    Výborný recept se spoutou variant. Dávám1.

  • Eva1 | 25. 10. 2010 16:55

    OK

  • Ňulinka - | 2. 3. 2010 17:37

    Já nevím,nemělo by to být předem naložené v divokém koření a zalité trochou červeného vínka?

  • Tomáš Barcůch | 12. 11. 2006 10:21

    Pro chlapy doporučuju přidat polévkovou lžíci piva ať nevyteče a přidat rozkrojenou feferonku.

  • Anonym | 3. 5. 2005 20:56

    moje žena je kopto proto jsme se pripojily aby uvařila neco dobreho karel

  • pavel Straka | 6. 7. 2004 00:11

    nedávno jsme mohli poprvé ochutnat,můžeme doporučit,výborná chuť

  • Jaromíra | 28. 6. 2004 16:45

    je to asi super, ale viděla bych ty brambory spíš na 2 cm a ne 2 mm, je to možné udělat i z kuřecího masa potřeného kremžskou hořčicí - taky dobrý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Brambory Cibule Klobása Kmín Paprika Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

43
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
40
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
32
Domácí kečup
Domácí kečup
32
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
30
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou
Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou
Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Vepřové bavorské závitky
Vepřové bavorské závitky
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
  • Recepty.cz
  • Vepřová živáňská pečeně v alobalu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact