Grilovaná vepřová žebírka jsou velká dobrota. Obzvlášť, když je místo kupované doplníte domácí BBQ omáčkou, a spolu s masem si rovnou na grilu připravíte i voňavou přílohu.
Brambory ve slupce nakrájejte na poloviny a dejte spolu s rozpůlenými cibulkami bez natě a nakrájenou anglickou slaninou do alobalu. Zakápněte olivovým olejem, uzavřete a dejte na gril.
Najemno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji, podlijte cidrem a nechte zredukovat. Přidejte zbytek ingrediencí na BBQ omáčku (podle chuti jejich množství můžete upravit) a provařte.
3
Asi třetinu omáčky smíchejte s dijonskou hořčicí a žebra jí obalte. Nechte asi 30 minut marinovat.
Žebra otřete od marinády, osolte a položte na gril. Grilovací koření smíchejte s trochou olivového oleje a během pečení žebra několikrát potřete. Podávejte s bramborami.