• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová "pečeně" v papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová "pečeně" v papiňáku

autor: MarKob
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová "pečeně" v papiňáku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sádlo nebo oleje
    • 0,50
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Maso očistíme, osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V papiňáku rozpálíme sádlo (nebo olej) a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vodou. Papiňák uzavřeme. Jakmile začne unikat pára ztlumíme oheň a vaříme cca 30 minut, odstavíme z ohně a necháme dojít.
2
Hotovou "pečeni" vyjmeme z hrnce a nakrájíme na plátky. "Vypečenou" šťávu podle potřeby naředíme vodou a necháme projít varem.
3
Dobu varu uzpůsobíme dle použitého papiňáku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petra.kadava@seznam.cz | 15. 6. 2014 09:08

    A s jakou přílohou jste si ji dali?

  • hm | 7. 4. 2013 10:36

    doufám, že ten obrázek k tomu nepatří, pokud ano, tak mi to připadá jako vařené :-(

  • bodmrazzu | 4. 2. 2013 09:12

    výborné

  • Martina Kobiernická | 30. 12. 2008 09:17

    Opravdu stačí tak málo vody - aby se v hrnci měla z čeho vytvořit pára, maso také pustí trochu šťávy i když bylo na začátku opečeno, aby se zatáhlo. Čím míň vody se použije, tím více se to bude podobat pečení.

  • Jana Remková | 15. 12. 2008 15:39

    No, moc se mi to líbí a domnívám se, že nemám starý tlakový hrnec, ale jednou jsem v něm takhle zkoušela řízky a nedopadly zrovna dobře, tak nevím, fakt stačí tak málo vody?

  • Lenka walová | 12. 12. 2008 10:58

    Dusila jsem vykostěný králičí hřbet. Nemělo to chybu, výborný, rychlý recept.

  • Helena Opatrná | 12. 12. 2008 10:30

    Já vepřovou také dusím ale v troubě pod pokličkou. V papiňáku jde o velkou úsporu energie - vyzkouším.

  • Věra Štroblová | 4. 12. 2008 10:56

    Vyzkoušeno z vepřové plece a můžu jen chválit tak aspoň dávám za 1 * není třeba na receptu něco měnit ... stačí rychle zapéct do zlatavé kůrčičky... jo a šťávy je až až z té 1/2 deci vody a jaká dobrá, tak jen doporučuji... je to skoro bez práce... hrnec se postará o vše :-)

  • Kamil Krybus | 4. 12. 2008 09:37

    Doporučoval bych podlévat vývarem z kostí a z kořenové zeleniny. Na závěr kůrčička v troubě a je to super.

  • Věra Štroblová | 3. 12. 2008 07:56

    Jupí ... tak děkuji Martino za další dobrý nápad do paiňáku, už si to tisknu a brzy vyzkouším :-))

  • Olga . | 3. 12. 2008 01:02

    :-o) Tak toto je paradox na druhou! Pečeně, která je vlastně kýta; pečeně, která se nepeče, ale vaří!:-) Ty uvozovky tomu dávají ten správný význam, takže za originální pojetí názvu dávám 1. ... Já vepřovou dusím (je šťavnatější než pečená) a v konečné fázi nechám ještě v troubě zčervenat...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mletý kmín Sádlo Sůl Vepřová kýta Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

135
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
135
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
74
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
64
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
52
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo zelo  po čínsku
Vepřo knedlo zelo po čínsku
Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Vepřová čína
Vepřová čína
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra na smetaně
  • Recepty.cz
  • Vepřová "pečeně" v papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact