• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou

autor: Knorr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřová pečeně bez kosti; možno i skůží
    • 3
      lžíce olej
    • 75
      g sušené meruňky
    • 75
      g sušené švestky
    • 0,50
      lžíce kmín
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks řapíkatý celer stonek
    • 150
      ml sekt nebo hruškového džusu
    • 0,50
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový na 250ml vývaru
    • 1
      ks hrušky

Postup přípravy receptu

1
Pomocí nože vytvoříme uprostřed v mase kapsu (případně otvor zvětšíme obrácenou vařečkou až do konce). Ovoce napůlíme a opět pomocí vařečky naplníme maso. Pokud máme na mase kůži, nejprve do pánve nalijeme asi 3 cm vody a maso vložíme stranou kůže do vařící vody a necháme 10 minut povařit. Poté maso vyndáme a kůži nakrájíme příčně do hloubky 0,5cm.
2
Maso osolíme, okmínujeme a potřeme olejem. Nakrájíme cibuli, česnek, celer a zbylé ovoce na kostky a opečeme na oleji. Přidáme navrch maso a vložíme společně do předem rozehřáté trouby (220°C) asi na 15 minut. Poté snížíme teplotu na 175°C, přilijeme sekt a vývar a upečeme maso doměkka (asi 1 hodinu) za občasného přelévání masa vydušeninou.
3
Pokud máme maso s kůží, tak jej ještě zapečeme v troubě pod grilem do křupava. Šťávu propasírujeme přes síto, hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostky, které povaříme v propasírované šťávě. Ochutíme případně solí.
4
Maso nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou a podáváme například s rýží a růžičkovou kapustou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Těstoviny se sušeným ovocem

Těstoviny se sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hrušky Kmín Knorr Bohatý bujon zeleninový Olej Řapíkatý celer Sekt Sušené meruňky Sušené švestky Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Bramborové housky

Bramborové housky

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Babičky škvarkoví šneci

Babičky škvarkoví šneci

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

15
Masarykovo cukroví
Masarykovo cukroví
12
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
10
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
9
Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Zapečená kuřecí prsa se…
7
Patizonové nudličky s masem
Patizonové nudličky s…

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a…
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a…
Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Vepřová plec s krémovou omáčkou,…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact