• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou

autor: Knorr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřová pečeně bez kosti; možno i skůží
    • 3
      lžíce olej
    • 75
      g sušené meruňky
    • 75
      g sušené švestky
    • 0,50
      lžíce kmín
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks řapíkatý celer stonek
    • 150
      ml sekt nebo hruškového džusu
    • 0,50
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový na 250ml vývaru
    • 1
      ks hrušky

Postup přípravy receptu

1
Pomocí nože vytvoříme uprostřed v mase kapsu (případně otvor zvětšíme obrácenou vařečkou až do konce). Ovoce napůlíme a opět pomocí vařečky naplníme maso. Pokud máme na mase kůži, nejprve do pánve nalijeme asi 3 cm vody a maso vložíme stranou kůže do vařící vody a necháme 10 minut povařit. Poté maso vyndáme a kůži nakrájíme příčně do hloubky 0,5cm.
2
Maso osolíme, okmínujeme a potřeme olejem. Nakrájíme cibuli, česnek, celer a zbylé ovoce na kostky a opečeme na oleji. Přidáme navrch maso a vložíme společně do předem rozehřáté trouby (220°C) asi na 15 minut. Poté snížíme teplotu na 175°C, přilijeme sekt a vývar a upečeme maso doměkka (asi 1 hodinu) za občasného přelévání masa vydušeninou.
3
Pokud máme maso s kůží, tak jej ještě zapečeme v troubě pod grilem do křupava. Šťávu propasírujeme přes síto, hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostky, které povaříme v propasírované šťávě. Ochutíme případně solí.
4
Maso nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou a podáváme například s rýží a růžičkovou kapustou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Těstoviny se sušeným ovocem

Těstoviny se sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hrušky Kmín Knorr Bohatý bujon zeleninový Olej Řapíkatý celer Sekt Sušené meruňky Sušené švestky Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Plněný cop

Plněný cop

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Pražský koláč

Pražský koláč

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Poslední sledované recepty

83
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
71
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
35
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Babiččiny halušky
Babiččiny halušky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a…
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a…
Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Vepřová plec s krémovou omáčkou,…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact