• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně s kůrčičkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně s kůrčičkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová pečeně
    • 1
      ks rozmarýn (Malá snítka)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 15
      ks hřebíček
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      l vývar
    • 700
      g květák
    • 1
      kelímek smetana (Kelímku)
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 425
      ml kukuřice
    • 425
      ml máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži je křížem několikrát nařízneme a propícháme hřebíčky a jehličkami rozmarýnu. Cibule a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče. Na ně dáme maso, podlijeme troškou vývaru a v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) pečeme zhruba dvě hodiny. Zbylým vývarem občas přeléváme. Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky. 1/4 l vody přivedeme k varu a květák pod pokličkou asi 10 minut vaříme. Potom jej děrovanou naběračkou vybereme. Ve smetaně utřeme dohladka mouku, vmícháme do květákového vývaru a asi 5 minut povaříme. Přimícháme hořčici, osolíme a opepříme. Kukuřici necháme okapat. V pánvi rozehřejeme tuk a orestujeme na něm květák s kukuřicí. Pečeni vyjmeme z trouby a udržujeme ji teplou. Výpek přecedíme do smetanové omáčky a krátce povaříme - trochou přelijeme pečeni, zbylou pak podáváme zvlášť. Ozdobíme rozmarýnem a petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Kuře s makovou nasládlou kůrčičkou

Kuře s makovou nasládlou kůrčičkou

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lukas Pazdera | 23. 1. 2009 22:13

    trocha to pozmenim,ne mrkev,kokurice ani kvetak,....pak to bude super,ale i tak hodnotim 1

  • dominik straka | 20. 12. 2007 16:49

    nic moc

Vyberte, co chcete vytisknout
Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Hřebíček Kukuřice Květák Máslo Mrkev Pepř mletý Polohrubá mouka Rozmarýn Smetana Sůl Vepřová pečeně Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

252
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
46
Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Krémová omáčka s kuřecím…
38
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený…
31
Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Bezmasá dýňová směs…
28
Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki
Paprikové (nejen)…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a…
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se špenátem
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně s kůrčičkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact