• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 20
doba přípravy: 140 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžička kmín
    • sůl
    • 1,50
      kg vepřová pečeně
  • Příloha
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 5
      ks pepř celý
    • 50
      g slanina
    • 500
      g kysané zelí
  • Těsto
    • sůl
    • prášek do pečiva
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 4
      ks houska
    • 500
      g hrubá mouka
  • Podle potřeby
    • cukr
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme ho do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 90 minut.
2
Maso vyjmeme a kosti z něj vyloupneme, výpek zředíme trochou vody a povaříme.
3
Housky nakrájíme na kostičky, mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, přidáme žloutky a postupně přiléváme mléko. Těsto dobře propracujeme, nakonec vmícháme nakrájené housky.
4
Na pomoučeném válu těsto rozdělíme na poloviny a z každé vytvarujeme šišku.
5
Dostatečné množství vody přivedeme k varu a knedlíky do ní vložíme. Vařečkou je zvedneme ode dna a během vaření je otočíme. Knedlíky vaříme zhruba 20 minut.
6
Na sádle opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a jemně nakrájenou cibuli, přidáme pepř, pak mouku, kterou za stálého míchání krátce opečeme. Po chvilce ji za neustálého míchání zředíme vodou, povaříme a smícháme s kysaným zelím. Společně dusíme dalších 20 minut a dochutíme solí a cukrem.
7
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jiří Babica*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně

Pečená kachna s houskovými knedlíky a…

Koprová omáčka s houskovými knedlíky

Koprová omáčka s houskovými knedlíky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hladká mouka Houska Hrubá mouka Kmín Kysané zelí Mléko Pepř celý Prášek do pečiva Sádlo Slanina Sůl Vepřová pečeně Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

63
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
46
Vánočka z domácí pekárny
Vánočka z domácí pekárny
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
24
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Vánoce v ohrožení! Chřipka sťala Hanychovou, Jandovou i Šlégrovou

Vánoce v ohrožení! Chřipka sťala Hanychovou, Jandovou i Šlégrovou

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact