• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 20
doba přípravy: 140 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžička kmín
    • sůl
    • 1,50
      kg vepřová pečeně
  • Příloha
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 5
      ks pepř celý
    • 50
      g slanina
    • 500
      g kysané zelí
  • Těsto
    • sůl
    • prášek do pečiva
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 4
      ks houska
    • 500
      g hrubá mouka
  • Podle potřeby
    • cukr
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme ho do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 90 minut.
2
Maso vyjmeme a kosti z něj vyloupneme, výpek zředíme trochou vody a povaříme.
3
Housky nakrájíme na kostičky, mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, přidáme žloutky a postupně přiléváme mléko. Těsto dobře propracujeme, nakonec vmícháme nakrájené housky.
4
Na pomoučeném válu těsto rozdělíme na poloviny a z každé vytvarujeme šišku.
5
Dostatečné množství vody přivedeme k varu a knedlíky do ní vložíme. Vařečkou je zvedneme ode dna a během vaření je otočíme. Knedlíky vaříme zhruba 20 minut.
6
Na sádle opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a jemně nakrájenou cibuli, přidáme pepř, pak mouku, kterou za stálého míchání krátce opečeme. Po chvilce ji za neustálého míchání zředíme vodou, povaříme a smícháme s kysaným zelím. Společně dusíme dalších 20 minut a dochutíme solí a cukrem.
7
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jiří Babica*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně

Pečená kachna s houskovými knedlíky a…

Koprová omáčka s houskovými knedlíky

Koprová omáčka s houskovými knedlíky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hladká mouka Houska Hrubá mouka Kmín Kysané zelí Mléko Pepř celý Prášek do pečiva Sádlo Slanina Sůl Vepřová pečeně Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Sýrové kuličky-smažené

Sýrové kuličky-smažené

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

355
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
340
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
142
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
95
Ovesná kaše s vanilkou, mandlemi a javorovým sirupem
Ovesná kaše s vanilkou,…
81
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact