• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky

autor: Uživatel (#333615)
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 32
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Pečeně se zelím
    • 750
      g vepřová pečeně
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř drcený
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 2
      lžíce olivový olej
  • Hrnkové knedlíky
    • 2
      hrnek hrubá mouka
    • 2
      hrnek mléko
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks rohlík
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      hrst petrželka
    • 40
      g máslo na vymazání hrnků

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso zprudka opečeme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji a poté vyjmeme. Na výpeku osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí včetně šťávy, osolíme, opepříme a krátce promícháme.

RADA: Krájení cibule

2
Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme zelí, na něj položíme maso, podlijeme přibližně 150 ml vody a přikryté pečeme minimálně 2 hodiny v závislosti na druhu trouby (raději déle, aby maso nebylo tuhé a krásně se rozpadalo). Průběžně kontrolujeme, zda není potřeba podlít vodou.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

3
Mezitím si připravíme hrnkové knedlíky. Hrubou mouku, mléko, žloutky, rohlíky pokrájené na malé kostičky, sůl, špetku muškátového oříšku a nasekanou petrželku dáme do mísy a důkladně promícháme. Poté opatrně zapracujeme sníh ze zbylých bílků. Hrnky vydatně vymažeme máslem po celém jejich obvodu a do dvou třetin naplníme těstem. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme přikryté poklicí půl hodiny, přičemž voda by neměla přesahovat polovinu hrnku.

RADA: Máslo bez lednice

4
Upečené maso i hotové knedlíky krájíme na plátky a podáváme se zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Žebírka na zelí

Žebírka na zelí

Segedínský guláš z chytrého hrnce

Segedínský guláš z chytrého hrnce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrubá mouka Kysané zelí Máslo Mléko Mletý kmín Muškátový oříšek Olivový olej Pepř drcený Petrželka Rohlík Sůl Vejce Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

234
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
110
Máslové řízky
Máslové řízky
80
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
38
Kuře na paprice
Kuře na paprice

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Přepsaný majetek Jiřího Adamce (77): Nezůstalo mu ani věcné břemeno! Totální kontrola v rukou Jany

Přepsaný majetek Jiřího Adamce (77): Nezůstalo mu ani věcné břemeno! Totální kontrola v rukou Jany

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Další doporučené recepty:

Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact