• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • 0,50
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce kmín celý
    • sůl
    • olej
    • 2
      ks cibule
    • 250
      ml vývar
    • 200
      g žampiony
    • petrželka sekaná
    • 100
      g slanina
    • 100
      g sladká smetana
    • 1
      lžička pikantní hořčice
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.
2
Maso ze všech stran prudce opečeme na rozehřátém oleji, přidáme cibuli a podlijeme vývarem. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, petrželku a zhruba po 30 minutách přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme smetanu, pikantní hořčici, zahustíme solamylem a povaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený bůček s játry na kmíně

Pečený bůček s játry na kmíně

Kuře na kmíně

Kuře na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 9. 2014 17:32

    Zaujala mne chuťová stopa hořčice v omáče, je to moc dobré. Jinak - i mně bylo líto žampiony ocedit a vyhodit, takže jsem při vaření postupovala trochu odlišně - maso jsem nakmínovala, dal odležet, nechala zatáhnout, přidala cibuli, podlila a dala péci. Zvlášť jsem v pánvi rozškvařila slaninu, na ní osmahla žampiony. Směs jsem po cca 1/2 hodně přidala k masu a pekla společně do měkka. Část šťávy jsem nalila do pánve, přidala smetanu, perželku, zahustila Solamilem a povařila, pak přodala k pečeni a ještě cca 10 minut pekla společně, aby se propojila chuť. Něchala jsem pár minut dojít mimo troubu a podávala s bramborem (děti s br. kaší)

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 9. 2014 17:21

    Zaujala mne chuťová stopa hořčice v omáče, je to moc dobré. Jinak - i mně bylo líto žampiony ocedit a vyhodit, takže jsem při vaření postupovala trochu odlišně - maso jsem nakmínovala, dal odležet, nechala zatáhnout, přidala cibuli, podlila a dala péci. Zvlášť jsem v pánvi rozškvařila slaninu, na ní osmahla žampiony. Směs jsem po cca 1/2 hodně přidala k masu a pekla společně do měkka. Část šťávy jsem nalila do pánve, přidala smetanu, perželku, zahustila Solamilem a povařila, pak přodala k pečeni a ještě cca 10 minut pekla společně, aby se propojila chuť. Něchala jsem pár minut dojít mimo troubu a podávala s bramborem (děti s br. kaší),

  • Jarka Mastilová | 10. 2. 2007 10:29

    Uvařila jsem a podle mě byla škoda žampiony po přecezení šťávy dát pryč,tak jsem je ve šťávě nechala.Toto jídlo podle mne nebylo špatné,ale nebylo také úplně na jedničku.

  • Pastis Petite | 7. 2. 2007 11:31

    Uvařila jsem včera pro rodinu a návštěvu a servírovala s noky. Výsledek - ani jsem nemusela mýt nádobí - nic nezbylo. Dávám jedna!

  • Lila | 6. 2. 2007 09:08

    No vypada to moc chutne, akorat ja bych hned na zacatku podusila prvne cibulku se slaninou-ta to krasne provoni, protoze pokud bych ji tam dala az po vyvaru,tak uz se neorestuje,ale dusi. Ale jinak urcite vyzkousim.

  • Lucie | 5. 2. 2007 11:52

    ještě sem to nevařila,ale udělám.většinou si už po přečtení receptu dokážu představit,jak to bude chutnat.myslím,že to bude dobré.s rýží?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Mletý kmín Olej Petrželka Pikantní hořčice Sladká smetana Slanina Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová krkovice Vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantule

Pikantule

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

214
Dýňová tortila
Dýňová tortila
177
Máslové řízky
Máslové řízky
175
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Pečené kuře s rýží
Pečené kuře s rýží

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact