• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • 0,50
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce kmín celý
    • sůl
    • olej
    • 2
      ks cibule
    • 250
      ml vývar
    • 200
      g žampiony
    • petrželka sekaná
    • 100
      g slanina
    • 100
      g sladká smetana
    • 1
      lžička pikantní hořčice
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.
2
Maso ze všech stran prudce opečeme na rozehřátém oleji, přidáme cibuli a podlijeme vývarem. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, petrželku a zhruba po 30 minutách přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme smetanu, pikantní hořčici, zahustíme solamylem a povaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený bůček s játry na kmíně

Pečený bůček s játry na kmíně

Kuře na kmíně

Kuře na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 9. 2014 17:32

    Zaujala mne chuťová stopa hořčice v omáče, je to moc dobré. Jinak - i mně bylo líto žampiony ocedit a vyhodit, takže jsem při vaření postupovala trochu odlišně - maso jsem nakmínovala, dal odležet, nechala zatáhnout, přidala cibuli, podlila a dala péci. Zvlášť jsem v pánvi rozškvařila slaninu, na ní osmahla žampiony. Směs jsem po cca 1/2 hodně přidala k masu a pekla společně do měkka. Část šťávy jsem nalila do pánve, přidala smetanu, perželku, zahustila Solamilem a povařila, pak přodala k pečeni a ještě cca 10 minut pekla společně, aby se propojila chuť. Něchala jsem pár minut dojít mimo troubu a podávala s bramborem (děti s br. kaší)

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 9. 2014 17:21

    Zaujala mne chuťová stopa hořčice v omáče, je to moc dobré. Jinak - i mně bylo líto žampiony ocedit a vyhodit, takže jsem při vaření postupovala trochu odlišně - maso jsem nakmínovala, dal odležet, nechala zatáhnout, přidala cibuli, podlila a dala péci. Zvlášť jsem v pánvi rozškvařila slaninu, na ní osmahla žampiony. Směs jsem po cca 1/2 hodně přidala k masu a pekla společně do měkka. Část šťávy jsem nalila do pánve, přidala smetanu, perželku, zahustila Solamilem a povařila, pak přodala k pečeni a ještě cca 10 minut pekla společně, aby se propojila chuť. Něchala jsem pár minut dojít mimo troubu a podávala s bramborem (děti s br. kaší),

  • Jarka Mastilová | 10. 2. 2007 10:29

    Uvařila jsem a podle mě byla škoda žampiony po přecezení šťávy dát pryč,tak jsem je ve šťávě nechala.Toto jídlo podle mne nebylo špatné,ale nebylo také úplně na jedničku.

  • Pastis Petite | 7. 2. 2007 11:31

    Uvařila jsem včera pro rodinu a návštěvu a servírovala s noky. Výsledek - ani jsem nemusela mýt nádobí - nic nezbylo. Dávám jedna!

  • Lila | 6. 2. 2007 09:08

    No vypada to moc chutne, akorat ja bych hned na zacatku podusila prvne cibulku se slaninou-ta to krasne provoni, protoze pokud bych ji tam dala az po vyvaru,tak uz se neorestuje,ale dusi. Ale jinak urcite vyzkousim.

  • Lucie | 5. 2. 2007 11:52

    ještě sem to nevařila,ale udělám.většinou si už po přečtení receptu dokážu představit,jak to bude chutnat.myslím,že to bude dobré.s rýží?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Mletý kmín Olej Petrželka Pikantní hořčice Sladká smetana Slanina Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová krkovice Vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

57
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
56
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
50
Rychlý švestkový koláč - výborný
Rychlý švestkový koláč -…
18
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Modelka Bezděková: Sexy horákyně! Vytěžila půjčený outfit

Modelka Bezděková: Sexy horákyně! Vytěžila půjčený outfit

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact