• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová paštika v krustě
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová paštika v krustě

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g listové těsto
    • 500
      g vepřové maso
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml bílé víno
    • 50
      g máslo
    • 30
      ml brandy
    • tymián snitka

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vínem a necháme vařit (přikryté, na mírném ohni) dokud nezměkne a veškerá tekutina se vstřebá. Necháme vychladnout, pak maso umeleme nebo umixujeme. Dále maso smícháme s máslem, vejcem, přidáme lístečky tymiánu, přilijeme brandy, osolíme a opepříme. Řádně promícháme a necháme směs chvíli rozležet. Jelikož na potření těsta potřebujeme jen malé množství rozšlehaného vejce, můžeme si druhé vejce rozbít předem, část si necháme na potření a část přidáme do masové směsi.
2
Linecké těsto rozdělíme na dvě části, větší a menší. Větší část vyválíme na pečícím papíře a i s papírem jej dáme do chlebíčkové formy (25 cm) tak, abychom měli pokryté i stěny formy. Dále do formy dáme masovou směs, vyválíme druhý díl těsta a zakryjeme jím masovou směs. Spojíme okraje těsta, potřeme vejcem, povrch propícháme vidličkou nebo špejlí a dáme péci do předehřáté trouby na 160-180°C po dobu cca 45 minut (podle trouby). Po upečení necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na plátky. Můžeme podávat jen se zeleninovým salátem nebo s bramborovou kaší.Také můžeme podávat za studena, v tom případě krájíme po uplném vychladnutí.
3
Recept je z italského časopisu o vaření.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Černý kořen v sezamové krustě

Černý kořen v sezamové krustě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanina | 4. 7. 2013 19:47

    Není toho masa nějak moc :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Chuťovky Vepřové Slané Pečení Vaření Narozeniny Oslava Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brandy Listové těsto Máslo Tymián Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

157
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
73
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem
Plněné bramborové…
62
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
46
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
42
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Nový seriál o slavných vražedkyních: Hvězda Narcos šla donaha!

Nový seriál o slavných vražedkyních: Hvězda Narcos šla donaha!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se…
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
  • Recepty.cz
  • Vepřová paštika v krustě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact