• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
4fotografie
Nahrát fotku
 

Panenka patří mezi nejhodnotnější kusy vepřového masa. Vyzkoušejte ji v minutkové úpravě s bylinkami a doplňte švestkovým čatní. Chuť ovoce dodá pokrmu zcela nový rozměr.

Suroviny

4 porce
  • Panenka
    • 700
      g vepřová panenka
    • 1
      svazek tymián
    • 10
      snítka rozmarýn
    • 2
      lžička pepř drcený
    • olivový olej
    • sůl
  • Čatní
    • 500
      g švestky
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks zázvor 3 cm
    • slunečnicový olej
    • 5
      lžíce třtinový cukr
    • 150
      ml jablečný ocet nebo vinný ocet
    • 1
      ks skořice
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou švestkového čatní. Švestky zbavte pecek a pokrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Cibuli zpěňte v kastrolu na lžíci oleje, asi po třech minutách přidejte česnek a zázvor, minutu restujte a vsypte pokrájené švestky. Zasypte cukrem, přilijte ocet, přidejte skořici a na mírném plameni nechte asi 20 minut probublávat. Tekutina se bude redukovat a směs bude houstnout. Hotové čatní dolaďte špetkou soli.

RADA: Čatní neodoláte! Připravte si ho z fíků, jablek nebo rajčat a doplňte jím sýry i maso

2
Mezitím připravte maso. Panenku očistěte, zbavte ji blan a takzvaného palce na konci. Z tymiánu a rozmarýnu otrhejte lístky a jehličky a nasekejte je nadrobno, promíchejte s hrubě nadrceným pepřem a směs rovnoměrně rozprostřete na prkénko. Panenku potřete olejem, položte ji na bylinkovou směs a několikrát ji válečkem přejeďte přes byliny, nebojte se přitlačit.

RADA: Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři

3
Rozpalte troubu na 180 °C i pánev na plotně (ideálně s kovovou rukojetí, tedy vhodnou do trouby) a maso na pánvi zprudka opečte, asi minutu ze všech stran. Hned ji přesuňte do trouby a pečte asi 8 minut. Čas závisí na velikosti masa, každopádně maso by mělo uvnitř zůstat růžové a šťavnaté. Hotovou panenku nechte alespoň 5 minut odpočinout, pak ji krájejte na plátky, osolte a podávejte s čatní.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Bylinková vepřová panenka

Bylinková vepřová panenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Jablečný ocet Olivový olej Pepř drcený Rozmarýn Skořice Slunečnicový olej Sůl Švestky Třtinový cukr Tymián Vepřová panenka Zázvor

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

226
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
124
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
101
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
59
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
52
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Známý písničkář se změnil k nepoznání: Strach o Honzu Nedvěda (78)!

Známý písničkář se změnil k nepoznání: Strach o Honzu Nedvěda (78)!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím
Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví…
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact