• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka po provensálsku na grilu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová panenka po provensálsku na grilu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová panenka po provensálsku na grilu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová panenka nebo kýty
    • 1
      lžička provensálské koření
    • olivový olej
    • 1
      ks zelená paprika
    • 4
      ks brambory velké - ve slupce
  • Tomatový sos
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
  • Česneková omáčka na brambory
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžíce pažitka nakrájená
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Na olivovém oleji orestujeme cibulku a sloupnutá pokrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem a česnekem.
2
Česneková omáčka na brambory: kelímek zakysané smetany, nakrájená pažitka, bílý pepř, sůl, citronová šťáva - vše dobře promícháme.
3
Panenku nakrájíme na kousky (kýtu na větší kostky) a naložíme předem (přes noc) do olivového oleje, do něhož jsme vmíchali provensálské koření.
4
Jednotlivé porce masa opečeme na grilu (asi 7 min.) a podáváme s brambory ve slupce, které jsme předtím předvařili a dopekli na grilu.
5
Maso přeléváme tomatovým sosem, grilované brambory česnekovou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Vepřová panenka na slanině

Vepřová panenka na slanině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majduška | 21. 4. 2013 11:58

    Dobré, akorát jsem si sosík upravila trochu k obrazu svému, vypustila jsem cibuli a naopak přidala slaninu :)

  • hujer | 18. 5. 2012 14:22

    kde si videl krajet panenku na 3 cm steaky to musis i za ty 4min mit jak susenku.... :-\

  • kuchař | 22. 4. 2011 00:46

    pvepř. panenku na grilu 7 minut? Bože, steak 3 cm je hotov za 2+2 minut. Na čem se to griluje 7 minut? :-S

  • chaky | 13. 7. 2006 11:15

    Tu zelenou papriku, ktera je v ingrediencich k tomu pak pouze prikusujete? ;) Nejak se vam vytratila z receptu ...

  • Anonym | 22. 6. 2006 10:40

    Jen bych chtěla upozornit, že v česnekové omáčce se někam ztratil česnek. Jinak to vypadá zajímavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilované vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Citronová šťáva Olej Olivový olej Pažitka Pepř mletý Provensálské koření Rajčata Sůl Vepřová panenka Zakysaná smetana Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Americká buchta

Americká buchta

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

73
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
36
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
30
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
22
Čočkový dhál
Čočkový dhál
19
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka po provensálsku na grilu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact