• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 8
      ks sušené švestky
    • 8
      ks sušené meruňky
    • 50
      g rozinky
    • 150
      ml víno
    • 1
      ks pomeranč
    • 50
      g máslo
    • 3
      ks šalotka
    • 5
      snítka petrželka
    • muškátový oříšek
    • 1
      kg vepřová panenka
    • 200
      g créme fraiche
    • 1
      ks celer
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Sušené ovoce namočet do 100 ml vína a nechte alespoň půl hodiny bobtnat. Důkladně očistěte pomerančovou kůru a odkrojte z ní blánu. Pak ji na 2 minuty vložte do vroucí vody, vyjměte a vymačkejte. Víno uschovejte.
2
Na plátku másla orestujte najemno nasekané šalotky. Přilijte zbytek vína. Až se odpaří, vmíchejte jemně nasekanou petrželku, ochuťte muškátovým oříškem, solí, pepřem. Maso rozkrojte na velké tenké pláty, osolte a opepřete. Doprostřed rozložte šalotky, jemně nasekanou pomerančovou kůru a většinu ovocné směsi. Pevně zarolujte a převažte provázkem.

RADA: Jak péct masi s provázkem?

3
Rozehřejte zbytek másla a maso krátce ze všech stran opečte. Zakryjte poklicí a asi 30 minut pečte. Přidejte zbylé ovoce a víno, ve kterém se máčelo a 10-15 minut dopékejte. Mezitím celer nakrájejte na kousky, uvařte v osolené voě a slijte. Rozšťouchejte ho s crème fraîche na pyré. Panenku nakrájejte a podávejte s pyré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka na slanině

Vepřová panenka na slanině

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Créme fraiche Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželka Pomeranč Rozinky Šalotka Sůl Sušené meruňky Sušené švestky Vepřová panenka Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Pražský koláč

Pražský koláč

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

128
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
112
Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový džem s…
97
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
94
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
75
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s…
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka po středomořském způsobu
Vepřová panenka po středomořském způsobu
Vepřová panenka s bylinkovým pestem
Vepřová panenka s bylinkovým pestem
Vepřová panenka s cibulí a jablky
Vepřová panenka s cibulí a jablky
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact