• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová omáčka s žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová omáčka s žampiony

autor: zuzana113
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová omáčka s žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks cibule velké
    • 1
      kostka masox
    • 1
      kg vepřové maso
    • 8
      ks čerstvé žampiony velkých
    • hladká mouka
    • 100
      ml smetana na vaření
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátý olej přidáme cibuli. Mícháme ji tak dlouho, dokud úplně nezhnědne (pozor - nesmí být černá). Poté přidáme na menší kostičky nakrájené vepřové maso. Maso necháme zatáhnout (zešedivět) a přidáme masox, sůl a pepř. Zalijeme cca 800 ml horké vody. Nepřidáváme žádné koření!!! Necháme vařit cca 45 minut, dokud maso nezměkne. Přidáme na cca 2 mm plátky nakrájené žampiony a necháme 10 minut povařit.
2
V hrnečku si rozmícháme vodu s moukou a zahustíme. Cca 3 minutky necháme povařit a nalijeme 100 ml smetany, která omáčku krásně zjemní. :-) Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
3
Dřív jsem přidávala do omáček a gulášů různé koření na guláš apod. Pokud dokonale osmahnete cibulku, tak veškeré koření je zbytečné.
4
Dobrou chuť!!! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • František | 19. 6. 2015 06:01

    Dobrý den! Včera jsem recept vyzkoušel. Masox jsem přidal a bylo to velice velice chutné. Doporučím dále :-)

  • zuzana113 | 10. 8. 2014 19:32

    Je někde snad napsáno, že je masox lepší než koření? :-D Dřív jsem přidávala jak masox tak gulášové koření, proto ten dodatek. Ještě nějakou další chytrou poznámku tam máte? :-*

  • hmmm | 8. 8. 2014 08:03

    Koreni je lepsi nez masox,takovy rady jsou fakt nad zlato. =-O :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Cibule Hladká mouka Masox Pepř mletý Smetana na vaření Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Dýňový krém

Dýňový krém

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Italská caponata

Italská caponata

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

65
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
63
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
61
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
49
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
41
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými…
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s…
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka po středomořském způsobu
Vepřová panenka po středomořském způsobu
  • Recepty.cz
  • Vepřová omáčka s žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact