• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jemná a šťavnatá vepřová líčka jsou hotovou pochoutkou, kterou ocení i náročnější gurmáni. Přelijte je lahodnou omáčkou ze cideru, přidejte šťouchané brambory a můžete si být jistí, že vás čeká dokonalý chuťový zážitek.

Suroviny

4 porce
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 800
      g vepřové maso líčka
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 2
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      snítka šalvěj
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks jarní cibulka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      ml cider

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem. Omytá a osušená líčka očistěte a obalte v mouce.
2
V kastrolu rozpalte máslo a líčka na něm opečte ze všech stran dohněda. Maso přendejte na talíř a do kastrolu vsypte najemno nakrájenou cibuli, mrkev i celer. Restujte asi 4 minuty.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

3
Lehce osolte a přilijte ocet i cider. Přiveďte k varu a odvařte všechny přípečky. Nyní je čas vrátit do kastrolu maso. Přisypte také nasekané šalvějové lístky, snižte teplotu a duste pod pokličkou asi 1 hodinu.
4
Brambory nakrájejte na kostky. Uvařte v osolené vodě doměkka a slijte. K horkým bramborám přidejte najemno nakrájenou cibulku a máslo. Míchejte vařečkou, až se máslo rozpustí a spojí s bramborami. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte s líčky, přelité poctivou dávkou omáčky. Tip: Vepřová líčka nepotřebují tak dlouhou tepelnou úpravu jako ta hovězí. Můžete je dusit v červeném i bílém víně nebo v cideru.

RADA: Zkuste pečené brambory z trouby: samostatný chod i křupavou přílohu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Líčka na zelenině

Líčka na zelenině

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cider Hladká mouka Jablečný ocet Jarní cibulka Máslo Mrkev Pepř mletý Řapíkatý celer Šalvěj Sůl Vepřové maso

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Božský koláč

Božský koláč

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

47
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
26
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Zpěvák a lékař Marcell o Zrádcích 2: Všichni jsou připravení!

Zpěvák a lékař Marcell o Zrádcích 2: Všichni jsou připravení!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Vepřová kýta rytíře Fryduše
Vepřová kýta rytíře Fryduše
Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s…
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka na slanině
  • Recepty.cz
  • Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact