• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

autor: Ondřej Kadlec
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g slanina
    • pepř mletý
    • 250
      ml červené víno
    • 1
      l vývar
    • 800
      g vepřové maso líčka
    • 150
      g krupice
    • brusinkový kompot
    • divoké koření
    • mouka
    • olej
    • 500
      g vařené brambory

Postup přípravy receptu

1
Na vetší kusy nakrájená líčka osolíme, opepříme a orestujeme ve větším hrnci s divokým kořením. Orestovaná líčka vyjmeme a na výpeku opečeme slaninu a cibuli. Po zhnědnutí cibule přidáme líčka, zalijeme vývarem a vmícháme brusinkový kompot a červené víno. Líčka poté dusíme 45–60 minut. Po upečení líčka vyjmeme a vzniklou šťávu zredukujeme a podle potřeby vmícháme jíšku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Vařené brambory nastrouháme a vmícháme ostatní suroviny. Vzniklé těsto rozválíme na pomoučněném vále na asi 2,5 cm silné válečky, které dále rozřežeme na 3-4cm kousky. Vkládáme do osolené a vařící vody, kde vaříme 12–16 minut. Občas od spodu zamícháme, aby se špalíky nepřichytily ke dnu. Podávat můžete i s bramborovou kaší.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

3
//Zdroj: ČD//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí líčka s kari omáčkou

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory

Vepřová líčka na cideru se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Drahoslava Hofirkova | 15. 9. 2015 12:16

    Dovoluji si podotknout, ze v receptu chybi to nejdulezitejsi, VEPROVA LICKA!!! Misto jisky je napsana mouka a ona fotografie pochazi z jidelniho listku nasich ceskych drah. Takovou ostudu v nabizenych receptech jen pohledat!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Noky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Přílohy Knedlíky Vepřové Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Červené víno Cibule Divoké koření Krupice Mouka Olej Pepř mletý Slanina Sůl Vařené brambory Vejce Vepřové maso Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Salátový dresing

Salátový dresing

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

128
Dýňová tortila
Dýňová tortila
116
Máslové řízky
Máslové řízky
115
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
59
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými…
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
  • Recepty.cz
  • Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact