• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

autor: Ondřej Kadlec
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g slanina
    • pepř mletý
    • 250
      ml červené víno
    • 1
      l vývar
    • 800
      g vepřové maso líčka
    • 150
      g krupice
    • brusinkový kompot
    • divoké koření
    • mouka
    • olej
    • 500
      g vařené brambory

Postup přípravy receptu

1
Na vetší kusy nakrájená líčka osolíme, opepříme a orestujeme ve větším hrnci s divokým kořením. Orestovaná líčka vyjmeme a na výpeku opečeme slaninu a cibuli. Po zhnědnutí cibule přidáme líčka, zalijeme vývarem a vmícháme brusinkový kompot a červené víno. Líčka poté dusíme 45–60 minut. Po upečení líčka vyjmeme a vzniklou šťávu zredukujeme a podle potřeby vmícháme jíšku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Vařené brambory nastrouháme a vmícháme ostatní suroviny. Vzniklé těsto rozválíme na pomoučněném vále na asi 2,5 cm silné válečky, které dále rozřežeme na 3-4cm kousky. Vkládáme do osolené a vařící vody, kde vaříme 12–16 minut. Občas od spodu zamícháme, aby se špalíky nepřichytily ke dnu. Podávat můžete i s bramborovou kaší.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

3
//Zdroj: ČD//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí líčka s kari omáčkou

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory

Vepřová líčka na cideru se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Drahoslava Hofirkova | 15. 9. 2015 12:16

    Dovoluji si podotknout, ze v receptu chybi to nejdulezitejsi, VEPROVA LICKA!!! Misto jisky je napsana mouka a ona fotografie pochazi z jidelniho listku nasich ceskych drah. Takovou ostudu v nabizenych receptech jen pohledat!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Noky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Přílohy Knedlíky Vepřové Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Červené víno Cibule Divoké koření Krupice Mouka Olej Pepř mletý Slanina Sůl Vařené brambory Vejce Vepřové maso Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

40
Švestková povidla
Švestková povidla
20
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
19
Jablečná buchta
Jablečná buchta
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými…
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
  • Recepty.cz
  • Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact