• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová konzerva
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová konzerva

autor: Remkova Jana
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová konzerva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,60
      kg vepřový bůček
    • 2
      lžíce vegeta
    • 0,50
      lžíce sůl
    • 0,50
      l voda
    • 0,50
      lžička rychlosůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme všechny suroviny a půl litru vody.
2
V tlakovém hrnci vaříme 1 hodinu.
3
Naléváme do kelímků od margarínů nebo jiných nádob.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

Vepřová roláda s cuketovou náplní

Vepřová roláda s cuketovou náplní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:31

    Není, nebojte, funguje to :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 19. 5. 2016 19:30

    Vynikající, ale za tu vegetu nemůžu dát jedničku. Místo vegety jsem použila domácí sušené bylinky a bylo to super.

  • Jana | 30. 1. 2016 11:40

    Dobrý den.Prosím Vás,není to málo 0,5 l vody?Děkuji

  • Jarouš | 6. 1. 2013 14:15

    VEGETA??? to je snad joke ne? vegetu používaj trotlové, který si jídlo neuměj sami ochutit... nehledě na to jakej to je hnus. :-*

  • Tomas | 14. 3. 2011 05:40

    A co kdyz to dam primo do konzervy? Odpada me tim ta hodina vareni? KOnzerva se pak sterilizuje a tak bych to snad varit dopredu nemusel. Diky za odpoved

  • Veronika | 25. 1. 2011 12:59

    Recept zní fajn ,teda až na tu vegetu,jsem profesionální kuchař a nesnáším používání veget..V tomto případě bych vynechala vegetu a dala jen ty soli..Bohatě to stačí a rychlosůl si udělá svůj sulc který je chutný i bez vegety a různých podivných přísad a ochucovadel.

  • Ladislav Dorazin | 2. 7. 2008 19:01

    Koukám tady na ten recept a jsem unešen!Nemyslel jsem,že ještě existuje něco takového!Jsou tady hned 3 podobné recepty,ale tady ten se mi zdá nejlepší.Kdysi ho dělala moje žena,bohužel,už tady není a recept po ní jsem nenašel.Takže,moc děkuji,že jsem ho mohl zde objevit!!

  • Jana Remková | 23. 5. 2007 17:48

    Pane Luboši,z toho si nic nedělejte,já to uvařím a ani nezkusím,všichni mne o konzervu oberou,jsem moc ráda,že chutná!!!

  • Luboš Bíman | 8. 5. 2007 11:04

    Paní Jano,nikdy jsem nevařil,ale vepřovky mám rá d a ty koupené nám nechutnají.Váš recept se mi líbil,tak jsem to zkusil.Teď to v rodině a u známých vypadá,že jsem bezva kuchař.Všem,co jsem dal ochutnat si to pochvalovali,akorát jsem si naběhl,od té doby dělám vepřovky stále dokola.Dík Luboš

  • Margita | 14. 2. 2007 06:32

    Pani Remková ďakujem za odpoveď. Robila som presne ako píšete. Nateraz som porozdávala na koštovku v rodine, ale určite bude onedlho opakovačka. A jednu dávku som dala po vychladnutí do mrazáku na skúšku. Som zvedavá, či sa nezmení chuť. Budem určite robiť naďalej a myslieť s vďakou na Vás.

  • Jana Remková | 13. 2. 2007 20:02

    Paní Margito,dík za pochvalu,já dávám maso do kelímkú od ramy,nebo čehokoliv uměllého ještě za horka,dám vychladit na okno,nebo někde do chladu a pak do ledničky.Dá se sterilizovat,moje známá to dělá,ale pokud to spotřebujete do měsíce,tak se určitě nic nestane,já tu zkušenost nemám,u nás je to raz dva spotřebované,nestačí se zkazit.Zdraví Jana Remková

  • Květoslava B. | 13. 2. 2007 19:33

    Před nějakou dobou jsem vkládala téměř stejný recept pod názvem čínská vepřová konzerva.Zkuste mrknout.

  • Anonym | 13. 2. 2007 09:16

    Jak dloho to vydrží, když se to nesterilizuje?

  • Margita | 12. 2. 2007 07:52

    Zdravím. Urobené a fantastické. Vždy som spomínala na takéto mäsko, ktoré robila moja mama do pohárov, ale tam ho dávala surové a sterilizovala 3 hod. Jedávali sme priamo studené, alebo na cibuľku a dusené, v prípade nedostatku času. Toto je šikovný spôsob a mäso je takej chuti, ako bolo od mojej mamy. Najkôr som chcela dať polovicu mäsa z lopatky, ale potom som si to rozmyslela, pretože z toho bôčika je aj šťava, čo je výborné a dobre som urobila. Len sa chcem opýtať autora receptu, či dáva mäso do nádob po vychladnutí, alebo ešte vrelé a takto ich aj zavrie. Lebo predsa len, mi nejde do hlavy, že by to toľko vydržalo. Alebo možná by išlo aj sterilizovať! Ďakujem. Za recept dávam 1.

  • Maja | 8. 2. 2007 12:25

    Když nemám tu formu, dá se to delat i jinak?

  • Máří | 7. 2. 2007 15:44

    Rychlosůl, praganda, sanytr nebo sanitr (to je ovšem fakticky dusičnan - ledek), jinak též dusitanová nakládací směs, dusitanová solící směs, dusitanová sůl. Obsahuje asi 0,55% dusitanu sodného (E 250), který působí růžové zbarvení, zlepšuje aroma a působí i konzervačně. Je ovšem dobré vědět, že v lidském těle se váže na hemoglobin v červených krvinkách a brání přenosu kyslíku. Nebezpečný je zejména pro malé děti.

  • Věra kániová | 7. 2. 2007 12:57

    děkuji za opravu,máte pravdu je to sanitr,má to i jiné názvy a prodavači na nás pak koukají jak na blázny,takže opravdu dík za opravu překlepu.Věra

  • Věra kániová | 7. 2. 2007 12:53

    lenko,omluvámse,asi jsem to špatně pochopila,máte vlastně pravdu,všude se dá koupit všechno.Věra

  • Lenka Kristová | 6. 2. 2007 23:19

    Věro, chtěla jsem tím naznačit, že v dnešní době se suroviny nedají sehnat na obvyklých místech. Pokud se vás má věta dotkla, velice se omlouvám. Ironie nebyla zaměřená proti žádnému z tazatelů.Ale docela mě dostalo, že jste nepochopila:)

  • Andra | 6. 2. 2007 22:40

    Lenka, priznám sa, že teraz už šunku doma nevyrábam. Dnes ich je dosť veľký výber a nechce sa mi s tým babrať. Ale recept mi doma zostal. Ak to chcete vyskúšať, tak ho posielam. Potrebujete 1100g mäsa, 1/2 dl vody na rozpustenie želatíny, 1/2 lyžičky kryšt. cukru, 1/2 lyžičky želatíny, 30g rýchlosoli. Mäso treba nakrájať a rozklepať, pridať napučanú želatínu, cukor a rýchlosoľ. Zmes treba dobre premiešať (asi 1/2 hodinu) a potom dať na 24 hod. do chladničky. Počas tejto doby 2-3x premiešať. Potom zmes dobre natlačiť do formy na šunku a variť vo vodnom kúpeli 2 hodiny. Voda nemá vrieť, má mať asi 70-80°C. Šunka sa z formy vyberá až po vychladnutí. Myslím, že v tých sáčikoch na tlačenku by to mohlo ísť, ale ja s tým skúsenoť nemám.

  • Kamil Krybus | 6. 2. 2007 18:44

    Věruško, jen pro pořádek. Si(y)natra byl zpěvák a ta rychlosůl je sany(i)tr. Jinak recept doporučuji, velmi chutné pošušňáníčko.

  • Lenka Kristová | 6. 2. 2007 02:38

    Andro, pokud můžete napsat přesný popis, budu moc ráda. Zatím jsem všude četla, že se balí do sáčku na tlačenku. Pokud máte jiný recept, napište prosím.

  • Věra Kániová | 5. 2. 2007 21:53

    rychlosůl jinak taky synatra,k dostání určitě u řezníka,v drogerii i supermaketech,nebylo potřeba ironie,paní Lenko,taky jsem nevěděla kde ji mám schánět,navíc,jak vidíme,má i spoustu jiných názvů.

  • Ivana Nedbalková | 5. 2. 2007 21:02

    Děkuji, určitě vyzkouším.

  • Hana P. | 5. 2. 2007 20:54

    Dávám do oblíbených. Musím koupit suroviny a rychlosůl. S tou to bude horší, jsem z malého města.

  • Andra | 5. 2. 2007 19:21

    Pre Lenku K. - do šunky som nedávala koreniny. Do mäsa som pridávala len želatínu, vodu na jej rozpustenie, rýchlosoľ a trošku cukru. Rýchlosoľ sa kedysi dala zohnať len od mäsiarov, ktorí ju používajú pri výrobe šuniek. Nedávno som si ju všimla v nejakom hypermarkete... myslím, že to bol v Kaufland.

  • Květoslava B. | 5. 2. 2007 19:11

    Rychlosůl se prodává pod názvem Praganda, jednou jsem ji koupila v Ternu, teď naposled v Makru.

  • Jarmila Sejdlová | 5. 2. 2007 18:27

    Už moje babička ji vařila a dodnes mi na čerstvý chleba nic tak nechutná.Dá se udělat i z menšího množství,ale pozor,pak je málo šťávy na zalití do kelímků a ta šťáva jako sos je nejlepší

  • Zdenka Tomanová | 5. 2. 2007 18:23

    Vyzkoušené,vynikající,chlapům do práce,nedá se srovnávat s koupenýma konzervama.DOPORUČUJI

  • Jana Remková | 5. 2. 2007 18:18

    Paní Ivanko,vydrží minimálně měsíc nezavařená,ale dá se i zavařit,vynikající na dovolenou,v autobuse všichni nadávali,že to voní a děláme chutě.Nicméně konzerva u nás většinou nevydrží déle než týden.Ydravím a zkuste,Jana Remková

  • Lenka Kristová | 5. 2. 2007 17:50

    Jaroslavo, ač je to k nevíře, u nás se ještě nedávno prodávala v drogerii.Takže pro zeleninu do masny a pro maso do prodejny nábytku zřejmě nebude nic překvapujícího.

  • Jaroslava Li | 5. 2. 2007 14:46

    Kde mohu koupit rychlosůl, prosím?

  • Lenka Kristová | 5. 2. 2007 12:53

    Andro, když děláte šunku, dáváte tam i něco jiného? Myslím nějaké koření nebo česnek.

  • Andra | 5. 2. 2007 10:23

    Podobne som robila domácu šunku. Robila som ju ale z chudšieho bravčového mäsa (karé, pliecko, krkovička). Rýchlosoľ bola k výrobe nevyhnutná.

  • Ivana Nedbalková | 4. 2. 2007 19:12

    Jak dlouho konzerva vydrží?

  • Pavla Remková | 4. 2. 2007 17:35

    Vepřovou konzervu miluju!!Dokážu to snídat,večeřet!! Jen opravdu se to musí dělat v tlakovém hrnci, protože to jinak není ono, ta rychlosůl tam musí být, je to maso červenější a jemnější, výborný sosík!!!MŇAM!!

  • Lenka Kristová | 2. 2. 2007 12:55

    Zdenko, zdravý bůček skoro light:) Známá to dělá, ta rychlosůl je tam asi proto, aby to vydrželo déle, dává to do uzavíratelných sklenic, prý je to výborné, používá to pak i na topinky nebo špagety, když nemá čas vařit maso.

  • Zdenka Korábová | 2. 2. 2007 12:16

    Klidně vynechám rychlosol, té mám dost v salámech a když chci věnovat čas takové práci, tak at je to zdravé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Chuťovky Pomazánky Vepřové Svačina Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rychlosůl Sůl Vegeta Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Tartaletky

Tartaletky

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

180
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
108
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
77
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
37
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
33
Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
Halloumi burger s domácí…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Vepřová konzerva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact