• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová játra ve vinné omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová játra ve vinné omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová játra ve vinné omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová játra játra
    • 200
      g anglická slanina
    • olej
    • cibule
    • česnek
    • nové koření
    • rajčata
    • 2
      dl vývar
    • 1,50
      dl červené víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Játra nakrájíme na nudličky a v sáčku naklepeme tak, aby se nerozdrtila. Opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme na oleji a másle po obou stranách tak, aby nebyla úplně hotová a dáme stranou. Pokrájíme cibuli, slaninu a česnek a orestujeme, zalijeme vínem, vývarem, worchestrem, okořeníme novým kořením a vaříme 2-3 min.Pak přidáme oloupaná, nasekaná rajčata, dochutíme omáčku, vložíme játra a dusíme. Těsně před dokončením osolíme.
2
Podáváme s rýží, chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štika ve vinné omáčce

Štika ve vinné omáčce

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 9. 4. 2016 20:39

    Mně to docela chutnalo, příteli vůbec. Kombinace jater a vínové omáčky není zcela typická, takže asi nebude úplně pro každého.

  • MílaO | 17. 2. 2011 13:54

    Játra jsem nenaklepávala, nenašla jsem odvahu. opékala jsem pouze na oleji, na másle neopékám. Ale až teˇjsem zjistila, že jsem zapomněla na ta rajčata :-D , asi jak tady pečuji o 3 marody, tak jsem nějak mimo. Takže jsem v podstatě dělala jiné jídlo, ale i tak to bylo velmi, velmi dobré. Chválím. Příště dodám ta rajská.

  • Lea Smithy | 12. 8. 2008 15:02

    Jsou křehčí a rychleji se udělají ;-)

  • Danka Snášelová | 5. 8. 2008 15:54

    Ještě v životě jsem játra nenaklepávala. Z jakého důvodu se játra nakrájená na nudličky mají ještě naklepávat? :-))).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Nové koření Olej Pepř mletý Rajčata Sůl Vepřová játra Vývar Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

97
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
86
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
75
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
68
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
65
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra obalovaná
Vepřová játra obalovaná
Vepřová játra s chilli omáčkou
Vepřová játra s chilli omáčkou
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou…
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a…
Vepřová krkovice se šlehačkou
Vepřová krkovice se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Vepřová játra ve vinné omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact