• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vepřo knedlo do ruky
Napište svůj komentář k receptu

Vepřo knedlo do ruky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo do ruky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Milovníci české klasiky jistě ocení tuto zajímavou variaci na vepřo knedlo, které si s sebou snadno můžete vzít do práce nebo na výlet. Vynikající pařené knedlíky plněné pečeným bůčkem a marinovanou okurkou si dozajista okamžitě získají vaši přízeň.

Suroviny

4 porce
  • Na pařené knedlíčky:
    • 10
      g droždí
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 50
      ml mléko
    • 1
      lžíce slunečnicový olej + na potírání
    • 1
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Na bůček:
    • 1
      kg vepřový bůček bez kůže
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce sůl
  • Na marinovanou okurku:
    • 0,50
      ks okurka salátová
    • 2
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžička cukr krupice
    • sůl
    • 2
      lžíce omáčka hoisin
    • koriandr čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Droždí dejte do misky, přidejte 200 ml teplé vody a prošlehejte, až se dokonale rozpustí. Mouku nasypte do kuchyňského robotu spolu s cukrem, špetkou soli, mlékem, olejem a octem. Přilijte rozpuštěné droždí a hnětacím hákem zpracovávejte na střední rychlost 10 minut. Těsto dejte do mísy vytřené olejem a nechte ho překryté utěrkou 11 hodiny kynout.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

2
Těsto vyklopte na pracovní plochu, rukama splácněte a poprašte práškem do pečiva. Zpracovávejte ještě 5 minut. Těsto vytvarujte do válečku o o asi 3 cm a pokrájejte asi na 18 stejně velkých kousků. Z kousků utvořte v rukách kuličku a nechte 3 minuty odpočívat.
3
Z každé kuličky vyválejte ovál silný asi 3 mm, potřete olejem a v půlce přehněte naolejovanou stranou k sobě. Knedlíčky rozložte na plechu vyloženém pečicím papírem a nechte 1 hodinu kynout. Poté je vařte na páře, asi 10 minut.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

4
Na bůček smíchejte v míse cukr, pepř a sůl, přidejte maso v celku a zalijte vodou. Přiklopené nechte v lednici přes noc marinovat. Maso přendejte do pekáče, přelijte marinádou, přiklopte a v troubě rozehřáté na 150 °C pečte 3 hodiny.
5
Hotové maso nechte na prkénku vychladnout. Výpek svařte v kastrolu na hustou omáčku, na mírném ohni to bude trvat asi 15 minut. Maso nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a vraťte je do omáčky. Těsně před podáváním opečte maso na pánvi.

RADA: Jak na dokonalé trhané vepřové

6
Okurku nakrájejte na tenké plátky, promíchejte se sezamovým olejem, rýžovým octem, cukrem a osolte. Nechte pár minut marinovat.
7
Ještě teplé knedlíčky rozlepte a uvnitř potřete hoisin omáčkou. Přidejte plátek bůčku, pár koleček okurky a čerstvý koriandr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůček v sáčku

Bůček v sáčku

Bůček na pórku z pečícího sáčku

Bůček na pórku z pečícího sáčku

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Koriandr Mléko Okurka salátová Omáčka Hoisin Pepř mletý Prášek do pečiva Rýžový ocet Sezamový olej Slunečnicový olej Sůl Vepřový bůček

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
28
Penne se špenátem
Penne se špenátem
19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Obermaierová (79) po pauze a drsné válce: Návrat do Ulice!

Obermaierová (79) po pauze a drsné válce: Návrat do Ulice!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Další doporučené recepty:

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Venezuelské placičky s olivami
Venezuelské placičky s olivami
Veprove medajlonky s horcicno-peprovou omackou
Veprove medajlonky s horcicno-peprovou…
Vepřo knedlo zelo  po čínsku
Vepřo knedlo zelo po čínsku
Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Vepřová "pečeně" v papiňáku
Vepřová "pečeně" v papiňáku
  • Recepty.cz
  • Vepřo knedlo do ruky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact