• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Věnečky z odpalovaného těsta III.
Napište svůj komentář k receptu

Věnečky z odpalovaného těsta III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Věnečky z odpalovaného těsta III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • sůl
    • 90
      g sádlo
    • 140
      g hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • krém
    • 1
      l mléko
    • 1,50
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks žloutek
    • 3
      lžíce cukr
    • 250
      g máslo
    • čokoládová poleva v sáčku
    • cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsypeme mouku. Všechno mícháme na středním ohni, až se vytvoří hrouda, kterou ještě chvíli "odpalujeme" a to tak dlouho, dokud dno hrnce nezbělá. (Nepřipálit). Když je těsto připravené, necháme vychladnout a postupně, jedno po druhém zašleháme vejce. (Další vejce přidáváme až je to předchozí pořádně zatřené). Potom hmotu naplníme do stříkacího pytlíku a na pečící papír, nebo plech vymaštěný máslem, posypaný moukou a postříkaný vodou tvarujeme malé věnečky velikosti cca lískového oříšku v malých rozměrech. Ve vyhřáté troubě pečeme 20 minut (trouba 200 °C) a troubu neotvíráme minimálně prvních 10 minut, nebo pečivo klesne. Věnečky hned po vyndání z trouby překrájíme, (jakmile vychladnou, těsto se drobí, takže už to nejde).
2
Krém: Mléko, vanilkový pudink, žloutky a cukr svaříme na hustý pudink. Po vychladnutí ušlehám máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme pudinkovou kaši, až vznikne hladký krém. Pro dospěláky je možné přidat trochu rumu. Věnečky naplníme krémem (používáme zase trubičku), můžeme polít čokoládou nebo citronovou polevou, pocukrujeme moučkovým cukrem a je hotovo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Odpalované Vánoční cukroví
Pokrmy Moučníky Cukroví Snídaně Svačina Pečení Vaření Děti Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Cukr na posypání Hrubá mouka Krém Máslo Mléko Sádlo Sůl Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Fofr perník

Fofr perník

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

36
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...
Kynuté těsto na Buchty,…
28
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Bramborovo-žampionová…
26
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na…
25
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Věnečky z odpalovaného těsta III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact