• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Věnečky s mátovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Věnečky s mátovým krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tyto lahodné věnečky z odpalovaného těsta se vám budou doslova rozplývat na jazyku! Slepené mátovým krémem a ozdobené bílou čokoládou jsou vyloženě k nakousnutí.

Suroviny

20 porce
  • Věnečky
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
  • Krém a poleva
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 8
      ks máta středně velkých lístků + hrst malých na ozdobu
    • 100
      g cukr krupice
    • 300
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr, sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, sundejte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu mouku. Ve chvíli, kdy se vše spojí v lepkavý „knedlík“, vraťte kastrol na plotnu a na mírné teplotě těsto tzv. odpalujte. Pečlivě míchejte a přehazujte ze strany na stranu, zatímco na dně kastrolu přisychá tenká bílá vrstvička. Míchání věnujte pár minut, je to důležitá fáze, během níž se těsto zbavuje přebytečné vlhkosti. Po dvou až třech minutách kastrol sundejte z plotny a těsto nechte vychladnout, asi na 60–50 °C.

RADA: Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

2
Vychladlé těsto přendejte do robotu s protínací metlou a při střední rychlosti do něj postupně zapracujte vejce. Další vejce přidávejte vždy až ve chvíli, kdy se to předešlé beze zbytku spojí s těstem. Vznikne konzistentní, měkká, hladká a lehce lepivá hmota. Vejce můžete zapracovat i ručně vařečkou. Těstem naplňte cukrářský sáček s větší zubatou špičkou.
3
Na plech vyložený papírem na pečení vykreslete těstem kruhy o průměru 8–10 cm pár centimetrů od sebe, při pečení věnečky nabydou. Než je dáte do trouby, uhlaďte mokrým prstem spoje a nerovnosti. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, po 10 minutách ztlumte teplotu na 170 °C a pečte ještě 15–20 minut, věnečky by měly mít nazlátlou barvu. Během pečení neotvírejte troubu, jinak hrozí, že těsto splaskne. Hotové věnečky nechte vychladnout.
4
Mátu utřete s cukrem v hmoždíři. Studenou smetanu ušlehejte do polotuha, poté přidejte mátový cukr a vyšlehejte opravdu tuhou šlehačku. Přendejte ji do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a uchovejte v chladu. Věnečky prokrojte a horní části polijte čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a ozdobte mátovými lístky. Spodky věnečků naplňte mátovou šlehačkou a přiklopte vršky s čokoládovou polevou. Hned podávejte. Plňte jen takové množství věnečků, které hned spotřebujete, a zbylé korpusy uchovávejte nenaplněné.

RADA: 5 tipů na pečení sladkého i slaného

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Věnečky

Věnečky

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janam1532 | 5. 5. 2021 09:27

    Mám ráda netradiční recepty, ráda zkouším něco nového. Tyhle věnečky mě zaujaly. Nevím ale co to je 8 ks máta? Kolik čeho? 8 lístků nebo 8 stonků nebo dokonce svazků???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Cukr Cukr krupice Hladká mouka Máslo Máta Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

54
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
49
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na…
46
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
32
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Zdeněk Pohlreich otevřeně promluvil: Překvapivé následky rozvodu!

Zdeněk Pohlreich otevřeně promluvil: Překvapivé následky rozvodu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Věnec s mandlovou náplní
Věnec s mandlovou náplní
Věnečky
Věnečky
Věnečky podle Valiky
Věnečky podle Valiky
Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Venezuelské placičky s olivami
Venezuelské placičky s olivami
Veprove medajlonky s horcicno-peprovou omackou
Veprove medajlonky s horcicno-peprovou…
  • Recepty.cz
  • Věnečky s mátovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact