• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velmi levné taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Velmi levné taštičky

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velmi levné taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      kelímek povidla
    • voda
    • 1
      špetka sůl
    • máslo
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku dejte do mísy, podle potřeby přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto.
2
Vyválejte na velký, tenší plát, nakrájejte na čtverečky, do středu dejte povidla, okraje pevně přitiskněte.
3
Dejte do vroucí, mírně osolené vody a vařte dokud nevyplavou. Pak sceďte, dejte na talíře, polijte máslem a posypte cukrem, nebo kakaem. Můžete taky posypat mákem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monika novotná | 26. 1. 2006 08:01

    Terezko,moc děkuji a už se na ně těším,bryndzu s manželem prostě milujeme.Děti dostanou pirožky na sladko :o)

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 15:26

    Áno, jemne nasekanú vňať, také množstvo, aby ste to ochutili, ale aby kôpor nebol dominantný. Ochutnajte plnku, dajte najprv menej, dodať môžete vždy. Kyslú smotanu na poliatie zrieďte trošičkou sladkej alebo mliekom. Prípadne použite takú smotanu, ktorá je trocha tekutá. Aby sa vám neliala ako mlieko, ale aby ste pirohy mohli poliať. Ak by ste náhodou kôpor nemali, nič sa nestane, ak ho tam nedáte. Budú chutné aj bez neho. Niekde aj v reštauráciách alebo salašoch kôpor nedávajú. Ja ho dávam, kôpor mám doma vždy.

  • monika novotná | 25. 1. 2006 13:34

    Paní Terezko,můj muž na slovenské kuchyni vyrostl,prosím,poraďte!Chci zkusit ty Spišské pirohy a v kuchařce je do náplně uveden i kopr.Dáváte ho? Děkuji Monika

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 10:29

    Naprosto souhlasím.Jenže, ty dietní recepty já sice baštím(hlavně v létě a na podzim,kdy je spousta zeleniny na zahradě)a je to tak nějak přirozené,ale můj muž je prý nesmí !! Takže, já mám někdy dušenou mrkev a muž pečený bůček.Ale stejně mu chodím uždibovat.:-))

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 09:13

    Pavlínka, ja mám tých diétnych receptov tiež fúru, aj ich varím, je to hlavne zo zeleniny, lenže keď potom sa tu objaví taká "Čabraka" a je po dobrých predsavzatiach. Veď by to bol hriech nevyskúšať to.

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 06:24

    Teri,tykání platí,ale navzájem!!To těsto je přesně ono.Lahoda.A sádlo v pase?Kdyby jenom v pase.Mám doma už dlouho rotoped.V létě na to není čas a v zimě chuť.Takže problém.Kdybychom utvořili kategorii dietních (redukčních)jídel,jak tu čtu ty ,,mana" recepty,asi by to zelo prázdotou.Ale kdo ví?

  • Marie Horáková | 24. 1. 2006 16:26

    Milá paní Terezko, těžko, těžko...

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 16:18

    Myslím, že ste to Marcelka vystihla presne : "žrací krúžok". Len ako potom to "nažraté" sadlo v páse zlikvidovať ????

  • Marcela Vrabcová | 24. 1. 2006 15:52

    ale to byl prece vtip.... nedokazu si predstavit, ze by se tu nekdo v nasem zracim krouzku pro nejake tyknuti zlobil. :-).

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 15:42

    Prosím Vás a prečo ?

  • Marcela Vrabcová | 24. 1. 2006 15:31

    hi hi, a ja uz myslela, ze bude Terezka trhat hlavy... :-))))))

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 14:48

    Viete, že som si to ani nevšimla ? Ale kľudne mi môžete tykať, vôbec mi to nevadí, skôr naopak.

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 14:33

    p.Terezko,omlouvám se,že jsem Vám tykla.Nějak mi to ujelo.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 14:28

    Zloženie cesta je skoro rovnaké , naviac je tam len vajce. Cesto na pirohy robíme z polohrubej múky, soli, 1 vajca a vody.

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 14:14

    Teri, tento recept ,který uvádíš , mám od své kamarádky,která pochází ze Spišské n.V.No ten je úúúúúú, výtečný!!!Ale myslím,že složení těsta je trochu jiné.A halušky s brynzou,které nám uvařila její maminka,hotová báseň.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 12:53

    Na slano sú veľmi dobré aj s náplňou z byndze a varených zemiakov a posypané rozpraženou slaninkou a cibuľou, prípadne ešte poliate kyslou smotanou. Potom to voláme spišské pirohy.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2006 10:12

    Jsou dobré i na slano s náplní z umleté uzeniny smíchané se zchladlou smaženou cibulkou.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 09:47

    Dobré, pred nedávnom som to pridala do receptov pod názvom sladké pirohy. Robím aj s tvarohom.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Povidla Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

378
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
34
Těstovinový salát s tuňákem a avokádovou zálivkou
Těstovinový salát s…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Meghan Markleová na týdnu módy: Zdrcující kritika jejího outfitu! Co fanouškům připomíná?

Meghan Markleová na týdnu módy: Zdrcující kritika jejího outfitu! Co fanouškům připomíná?

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Velmi levné taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact