• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velmi levné taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Velmi levné taštičky

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velmi levné taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      kelímek povidla
    • voda
    • 1
      špetka sůl
    • máslo
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku dejte do mísy, podle potřeby přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto.
2
Vyválejte na velký, tenší plát, nakrájejte na čtverečky, do středu dejte povidla, okraje pevně přitiskněte.
3
Dejte do vroucí, mírně osolené vody a vařte dokud nevyplavou. Pak sceďte, dejte na talíře, polijte máslem a posypte cukrem, nebo kakaem. Můžete taky posypat mákem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monika novotná | 26. 1. 2006 08:01

    Terezko,moc děkuji a už se na ně těším,bryndzu s manželem prostě milujeme.Děti dostanou pirožky na sladko :o)

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 15:26

    Áno, jemne nasekanú vňať, také množstvo, aby ste to ochutili, ale aby kôpor nebol dominantný. Ochutnajte plnku, dajte najprv menej, dodať môžete vždy. Kyslú smotanu na poliatie zrieďte trošičkou sladkej alebo mliekom. Prípadne použite takú smotanu, ktorá je trocha tekutá. Aby sa vám neliala ako mlieko, ale aby ste pirohy mohli poliať. Ak by ste náhodou kôpor nemali, nič sa nestane, ak ho tam nedáte. Budú chutné aj bez neho. Niekde aj v reštauráciách alebo salašoch kôpor nedávajú. Ja ho dávam, kôpor mám doma vždy.

  • monika novotná | 25. 1. 2006 13:34

    Paní Terezko,můj muž na slovenské kuchyni vyrostl,prosím,poraďte!Chci zkusit ty Spišské pirohy a v kuchařce je do náplně uveden i kopr.Dáváte ho? Děkuji Monika

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 10:29

    Naprosto souhlasím.Jenže, ty dietní recepty já sice baštím(hlavně v létě a na podzim,kdy je spousta zeleniny na zahradě)a je to tak nějak přirozené,ale můj muž je prý nesmí !! Takže, já mám někdy dušenou mrkev a muž pečený bůček.Ale stejně mu chodím uždibovat.:-))

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 09:13

    Pavlínka, ja mám tých diétnych receptov tiež fúru, aj ich varím, je to hlavne zo zeleniny, lenže keď potom sa tu objaví taká "Čabraka" a je po dobrých predsavzatiach. Veď by to bol hriech nevyskúšať to.

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 06:24

    Teri,tykání platí,ale navzájem!!To těsto je přesně ono.Lahoda.A sádlo v pase?Kdyby jenom v pase.Mám doma už dlouho rotoped.V létě na to není čas a v zimě chuť.Takže problém.Kdybychom utvořili kategorii dietních (redukčních)jídel,jak tu čtu ty ,,mana" recepty,asi by to zelo prázdotou.Ale kdo ví?

  • Marie Horáková | 24. 1. 2006 16:26

    Milá paní Terezko, těžko, těžko...

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 16:18

    Myslím, že ste to Marcelka vystihla presne : "žrací krúžok". Len ako potom to "nažraté" sadlo v páse zlikvidovať ????

  • Marcela Vrabcová | 24. 1. 2006 15:52

    ale to byl prece vtip.... nedokazu si predstavit, ze by se tu nekdo v nasem zracim krouzku pro nejake tyknuti zlobil. :-).

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 15:42

    Prosím Vás a prečo ?

  • Marcela Vrabcová | 24. 1. 2006 15:31

    hi hi, a ja uz myslela, ze bude Terezka trhat hlavy... :-))))))

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 14:48

    Viete, že som si to ani nevšimla ? Ale kľudne mi môžete tykať, vôbec mi to nevadí, skôr naopak.

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 14:33

    p.Terezko,omlouvám se,že jsem Vám tykla.Nějak mi to ujelo.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 14:28

    Zloženie cesta je skoro rovnaké , naviac je tam len vajce. Cesto na pirohy robíme z polohrubej múky, soli, 1 vajca a vody.

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 14:14

    Teri, tento recept ,který uvádíš , mám od své kamarádky,která pochází ze Spišské n.V.No ten je úúúúúú, výtečný!!!Ale myslím,že složení těsta je trochu jiné.A halušky s brynzou,které nám uvařila její maminka,hotová báseň.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 12:53

    Na slano sú veľmi dobré aj s náplňou z byndze a varených zemiakov a posypané rozpraženou slaninkou a cibuľou, prípadne ešte poliate kyslou smotanou. Potom to voláme spišské pirohy.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2006 10:12

    Jsou dobré i na slano s náplní z umleté uzeniny smíchané se zchladlou smaženou cibulkou.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 09:47

    Dobré, pred nedávnom som to pridala do receptov pod názvom sladké pirohy. Robím aj s tvarohom.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Povidla Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Pečený česnek

Pečený česnek

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Buchta na doma

Buchta na doma

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

113
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
95
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
90
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
72
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
64
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Velmi levné taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact