• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velmi levné taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Velmi levné taštičky

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velmi levné taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      kelímek povidla
    • voda
    • 1
      špetka sůl
    • máslo
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku dejte do mísy, podle potřeby přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto.
2
Vyválejte na velký, tenší plát, nakrájejte na čtverečky, do středu dejte povidla, okraje pevně přitiskněte.
3
Dejte do vroucí, mírně osolené vody a vařte dokud nevyplavou. Pak sceďte, dejte na talíře, polijte máslem a posypte cukrem, nebo kakaem. Můžete taky posypat mákem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monika novotná | 26. 1. 2006 08:01

    Terezko,moc děkuji a už se na ně těším,bryndzu s manželem prostě milujeme.Děti dostanou pirožky na sladko :o)

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 15:26

    Áno, jemne nasekanú vňať, také množstvo, aby ste to ochutili, ale aby kôpor nebol dominantný. Ochutnajte plnku, dajte najprv menej, dodať môžete vždy. Kyslú smotanu na poliatie zrieďte trošičkou sladkej alebo mliekom. Prípadne použite takú smotanu, ktorá je trocha tekutá. Aby sa vám neliala ako mlieko, ale aby ste pirohy mohli poliať. Ak by ste náhodou kôpor nemali, nič sa nestane, ak ho tam nedáte. Budú chutné aj bez neho. Niekde aj v reštauráciách alebo salašoch kôpor nedávajú. Ja ho dávam, kôpor mám doma vždy.

  • monika novotná | 25. 1. 2006 13:34

    Paní Terezko,můj muž na slovenské kuchyni vyrostl,prosím,poraďte!Chci zkusit ty Spišské pirohy a v kuchařce je do náplně uveden i kopr.Dáváte ho? Děkuji Monika

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 10:29

    Naprosto souhlasím.Jenže, ty dietní recepty já sice baštím(hlavně v létě a na podzim,kdy je spousta zeleniny na zahradě)a je to tak nějak přirozené,ale můj muž je prý nesmí !! Takže, já mám někdy dušenou mrkev a muž pečený bůček.Ale stejně mu chodím uždibovat.:-))

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 09:13

    Pavlínka, ja mám tých diétnych receptov tiež fúru, aj ich varím, je to hlavne zo zeleniny, lenže keď potom sa tu objaví taká "Čabraka" a je po dobrých predsavzatiach. Veď by to bol hriech nevyskúšať to.

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 06:24

    Teri,tykání platí,ale navzájem!!To těsto je přesně ono.Lahoda.A sádlo v pase?Kdyby jenom v pase.Mám doma už dlouho rotoped.V létě na to není čas a v zimě chuť.Takže problém.Kdybychom utvořili kategorii dietních (redukčních)jídel,jak tu čtu ty ,,mana" recepty,asi by to zelo prázdotou.Ale kdo ví?

  • Marie Horáková | 24. 1. 2006 16:26

    Milá paní Terezko, těžko, těžko...

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 16:18

    Myslím, že ste to Marcelka vystihla presne : "žrací krúžok". Len ako potom to "nažraté" sadlo v páse zlikvidovať ????

  • Marcela Vrabcová | 24. 1. 2006 15:52

    ale to byl prece vtip.... nedokazu si predstavit, ze by se tu nekdo v nasem zracim krouzku pro nejake tyknuti zlobil. :-).

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 15:42

    Prosím Vás a prečo ?

  • Marcela Vrabcová | 24. 1. 2006 15:31

    hi hi, a ja uz myslela, ze bude Terezka trhat hlavy... :-))))))

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 14:48

    Viete, že som si to ani nevšimla ? Ale kľudne mi môžete tykať, vôbec mi to nevadí, skôr naopak.

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 14:33

    p.Terezko,omlouvám se,že jsem Vám tykla.Nějak mi to ujelo.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 14:28

    Zloženie cesta je skoro rovnaké , naviac je tam len vajce. Cesto na pirohy robíme z polohrubej múky, soli, 1 vajca a vody.

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 14:14

    Teri, tento recept ,který uvádíš , mám od své kamarádky,která pochází ze Spišské n.V.No ten je úúúúúú, výtečný!!!Ale myslím,že složení těsta je trochu jiné.A halušky s brynzou,které nám uvařila její maminka,hotová báseň.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 12:53

    Na slano sú veľmi dobré aj s náplňou z byndze a varených zemiakov a posypané rozpraženou slaninkou a cibuľou, prípadne ešte poliate kyslou smotanou. Potom to voláme spišské pirohy.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2006 10:12

    Jsou dobré i na slano s náplní z umleté uzeniny smíchané se zchladlou smaženou cibulkou.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 09:47

    Dobré, pred nedávnom som to pridala do receptov pod názvom sladké pirohy. Robím aj s tvarohom.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Povidla Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Vanilková bábovka z tvarohu

Vanilková bábovka z tvarohu

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

188
Dýňová tortila
Dýňová tortila
157
Máslové řízky
Máslové řízky
153
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
88
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
43
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Lucie Benešová se pochlubila maminkou: Ony jsou snad sestry!

Lucie Benešová se pochlubila maminkou: Ony jsou snad sestry!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

  • Recepty.cz
  • Velmi levné taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact