• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční věnec z tvarohového těsta

autor: Jitka.Jambrichova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční věnec z tvarohového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 0,13
      l mléko
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr
    • 400
      g nízkotučný tvaroh
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 500
      g rozinky
    • 150
      g mandle
    • 2
      lžíce meruňkový džem
    • 30
      g cukr krystal
    • tuk
    • 100
      g citronát kandované

Postup přípravy receptu

1
Smícháme vejce, mléko, olej, obyčejný i vanilkový cukr a tvaroh. Pak přidáme mouku s práškem a vše vymícháme v hladké těsto. Rozinky, mandle, a citronát zapracujeme nakonec.
2
Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme váleček o délce 60 cm, spleteme do věnce a dáme na vymaštěný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě, (elektrický sporák 175 °C , plyn stupenň 2) asi 50-60 minut.
3
Ve vodní lázni ohřejeme džem a upečený ještě teplý věnec potřeme džemem a posypeme hrubým krystalovým cukrem. Můžeme doprostřed věnce posadit zajíčka nebo posypat různými vajíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Velikonoční věnec

Velikonoční věnec

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Vaňková | 7. 4. 2007 11:04

    Chtěla bych se zeptat jaký tam patří cukr

  • jitka jambrichová | 20. 3. 2007 15:48

    ano opravdu je tam 500gr rozinek .Kdo nemá rád může dát kandované ovoce .

  • Gábina Houšková | 20. 3. 2007 07:43

    JItko, opravdu tam přijde půl kila rozinek? Nemá to být 50 g?

  • jitka jambrichová | 19. 3. 2007 17:11

    myslela jsem takové to sypaní jsou i kytičky a různé tvary i vajíčka.

  • Věra | 16. 3. 2007 15:05

    Nemáte někdo fotku? Jak tam ty vajíčka drží? To jsou volně?

  • Danka Snášelová | 7. 3. 2007 10:59

    Na Velikonoce recept určitě vyzkouším. Mám ráda recepty z tvarohového těsta. Jeden věnec upeču i jako dekoraci. Dávám mezi oblíbené.Děkuji.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 09:35

    není tam těch rozinek nějak moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronát Cukr Cukr krystal Mandle Meruňkový džem Mléko Nízkotučný tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kořenové zelenině

Kuře v kořenové zelenině

Muffiny

Muffiny

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

38
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
26
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Vosí hnízda
Vosí hnízda
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nedožité narozeniny Haščákové (†43) z MC Erik & Barbara: Otazníky kolem její smrti

Nedožité narozeniny Haščákové (†43) z MC Erik & Barbara: Otazníky kolem její smrti

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact