• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční věnec

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
6fotografií
Nahrát fotku
 

Nejlepší jarní věnec je ten, který se dá sníst.

Velikonoční věněc

Suroviny

10 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko
    • 0,50
      ks droždí
    • 3
      ks žloutek
    • 120
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 70
      g rozinky
    • 70
      g kandované ovoce
    • hnědý rum
    • 1
      rozšlehané vejce na potření
    • sezam na posyp
    • 4
      vařená vejce vařená 1 minutu

Postup přípravy receptu

1
Rozinky zalijeme rumem a necháme nasáknout.
2
Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek.
3
Do mísy dáme mouku, sůl, zbylý cukr, kandované ovoce a rozinky bez rumu.
4
Přidáme vzešlý kvásek, žloutky, povolené máslo a zbytek mléka.
5
Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme přikryté na teplém místě kynout asi jednu hodinu.
6
Z vykynutého těsta vytvoříme tři stejné díly a vyválíme z nich prameny. Z těch spleteme cop. Konce spojíme, čímž vznikne věnec.
7
Věnec odložíme na plech s pečicím papírem a necháme na teplém místě kynout asi 15 minut.
8
Do středu můžeme vložit kulatou formu potřenou tukem, aby si věnec udržel pěkný kulatý tvar.
9
Vykynutý věnec potřeme vejcem, posypeme sezamem a ozdobíme 1 minutu vařenými vejci. Pečeme na 160 st asi 30 minut dozlatova.
10
Z hotového věnce vyjmeme vejce a vzniklé důlky ozdobíme kraslicemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Přílohy, pečivo a luštěniny Velikonoce
Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Kandované ovoce Máslo Mléko Rozinky Rozšlehané vejce Sezam Sůl Vařená vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
33
Plněné batáty
Plněné batáty
25
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Temné tajemství Claudie Cardinalové (†87): Syn vzešel ze znásilnění! Roky předstírala, že je bratr

Temné tajemství Claudie Cardinalové (†87): Syn vzešel ze znásilnění! Roky předstírala, že je bratr

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Velikonoční sušenky
Velikonoční sušenky
Velikonoční syrek
Velikonoční syrek
Velikonoční tvarohový mazanec
Velikonoční tvarohový mazanec
Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Velikonoční zajíček ze šlehačkového…
Velikonoční zelená polévka
Velikonoční zelená polévka
Velká tvarohová bábovka
Velká tvarohová bábovka
  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact