• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční věnec

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
6fotografií
Nahrát fotku
 

Nejlepší jarní věnec je ten, který se dá sníst.

Velikonoční věněc

Suroviny

10 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko
    • 0,50
      ks droždí
    • 3
      ks žloutek
    • 120
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 70
      g rozinky
    • 70
      g kandované ovoce
    • hnědý rum
    • 1
      rozšlehané vejce na potření
    • sezam na posyp
    • 4
      vařená vejce vařená 1 minutu

Postup přípravy receptu

1
Rozinky zalijeme rumem a necháme nasáknout.
2
Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek.
3
Do mísy dáme mouku, sůl, zbylý cukr, kandované ovoce a rozinky bez rumu.
4
Přidáme vzešlý kvásek, žloutky, povolené máslo a zbytek mléka.
5
Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme přikryté na teplém místě kynout asi jednu hodinu.
6
Z vykynutého těsta vytvoříme tři stejné díly a vyválíme z nich prameny. Z těch spleteme cop. Konce spojíme, čímž vznikne věnec.
7
Věnec odložíme na plech s pečicím papírem a necháme na teplém místě kynout asi 15 minut.
8
Do středu můžeme vložit kulatou formu potřenou tukem, aby si věnec udržel pěkný kulatý tvar.
9
Vykynutý věnec potřeme vejcem, posypeme sezamem a ozdobíme 1 minutu vařenými vejci. Pečeme na 160 st asi 30 minut dozlatova.
10
Z hotového věnce vyjmeme vejce a vzniklé důlky ozdobíme kraslicemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Přílohy, pečivo a luštěniny Velikonoce
Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Kandované ovoce Máslo Mléko Rozinky Rozšlehané vejce Sezam Sůl Vařená vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Banánový dortík

Banánový dortík

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

152
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
119
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
87
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
63
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…
31
Topinamburová polévka s chilli
Topinamburová polévka s…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Velikonoční sušenky
Velikonoční sušenky
Velikonoční syrek
Velikonoční syrek
Velikonoční tvarohový mazanec
Velikonoční tvarohový mazanec
Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Velikonoční zajíček ze šlehačkového…
Velikonoční zelená polévka
Velikonoční zelená polévka
Velká tvarohová bábovka
Velká tvarohová bábovka
  • Recepty.cz
  • Velikonoční věnec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact