• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka III.
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční nádivka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční nádivka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks veka (žemlovka)
    • 10
      ks vejce
    • 200
      g vepřové maso vařené i s vývarem
    • 200
      g uzené maso
    • 200
      g hera
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 2
      hrst kopřiva mladá - nasekaná (lze nahradit pažitkou nebo petrželkou)

Postup přípravy receptu

1
Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse.
2
Vepřové a uzené maso také nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přidáme do mísy.
3
Do malého množstvý vývaru vidličkou zašleháme žloutky, přidáme pepř, sůl a muškátový květ. Nalijeme do mísy k masu a žemlovce. Na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
4
Vše dáme do tukem dobře vymazaného pekáče a zvolna pečeme.
5
Velikonoční nádivku podáváme teplou se zeleným salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 25. 2. 2016 17:41

    Do nádivky žádnou Heru nedávám,je tam již dost tuku z masa - používám nejraději vepřový bůček, uzené volím trochu libovější, žemlovku namáčím do vývaru z masa a pokud je potřeba , tak s ním nádivku zadělávám, o mléce ve výše zmíněném receptu nic nečtu, ale je možno do něj namočit tu veku, ke kopřivám / nesmí jich být moc, byla by nádivka hořká / přidávám například zelemou petržeku, pažitku, zelenou nať z cibulky a hlavně - openec -/ roste v trávě na zahradě a dává nádivce dobrou chuť /,vejce dávám z poloviny celé z druhé poloviny jen žloutky -/ a to rovnou do mísy, nikam je nezašlehávám,/ aby mi zbyly bílky na sníh. pokud by se mi zdála směs v míse moc řidká, přidávám strouhanku.Maso krájím na větší kousky, aby byla nádivka nadýchaná. Je to náš starý, osvědčený recept, léty prověřený. :-)

  • bozenka | 19. 4. 2014 14:03

    no já tedy rozhodně dávám mléko a všichni koho znám.... ale každý má svůj recept, tak když je bez mléka, tak je, no ;-)

  • Marie | 26. 4. 2011 14:23

    nevím co je tady k smíchu,do nádivky opravdu patří mléko? :-P

  • ondra | 25. 4. 2011 10:39

    do nádivky patří mléko :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Uzené Vepřové Březen Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kopřiva Muškátový květ Pepř mletý Sůl Uzené maso Vejce Veka Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

52
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
40
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
40
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
24
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
22
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
10 nejlepších receptů na švestkové koláče: Přenesou vás do kuchyně u babičky i do luxusní cukrárny
10 nejlepších receptů na švestkové koláče:…
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké pomazánky ke snídani i svačině si děti zamilují
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké…
AHA.cz Chýlková šla s pravdou ven: Odchod Krause nečekala

Chýlková šla s pravdou ven: Odchod Krause nečekala

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Jsou to vůbec ty stejné ženy? Podívejte se, jak se nevěsty proměnily díky vizážistovi

Jsou to vůbec ty stejné ženy? Podívejte se, jak se nevěsty proměnily díky vizážistovi

Ženy.cz Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Blesk.cz Smutná zpráva z Krakonošova: Zemřel kameraman František Němec (†92)

Smutná zpráva z Krakonošova: Zemřel kameraman František Němec (†92)

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se vymstí vlastní zlost a kdo změní profesi?

Horoskop na další týden: Komu se vymstí vlastní zlost a kdo změní profesi?

  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact