• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční nádivka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 78
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Na velikonočním stole zajisté nesmí chybět toto klasické jídlo - nádivka. Je krásně vláčná a křupavá, její neodolatelná vůně přiláká do kuchyně celou rodinu.

Suroviny

1 porce
    • 6
      ks rohlík
    • 130
      g máslo + na vymazání mísy
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 250
      g uzené maso
    • 300
      g listy baby špenát, kopřivy, petrželka
    • 6
      ks vejce
    • 400
      ml mléko část můžete nahradit studeným vývarem
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Pečivo nakrájejte na kostky. Část másla rozehřejte na pánvi, pečivo na něm postupně opečte dozlatova a nasypte do velké mísy.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

2
Na zbylém másle na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, asi 5 minut, a pak ještě minutu i na plátky nakrájený česnek. Vše přidejte k pečivu. Přisypte i na kostičky nakrájené uzené maso. Zelené lupení pokrájejte, v cedníku spařte, dobře osušte a přidejte do mísy.
3
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky promíchejte s mlékem a přilijte do mísy k pečivu a masu. Podle chuti osolte a opepřete (na sůl pozor, uzené i pečivo už jsou slané). Z bílků ušlehejte pevný sníh a nakonec zlehka vmíchejte ušlehané bílky.
4
Zapékací mísu vytřete máslem a vlijte do ní směs na nádivku. Povrch uhlaďte a pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Před krájením ji nechte asi 20 minut chladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit skvělou vajíčkovou pomazánku

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD Velikonoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Listy Máslo Mléko Pepř mletý Rohlík Sůl Uzené maso Vejce

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Výborný dresing

Výborný dresing

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
18
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
14
Chalupářské poháry
Chalupářské poháry

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Velikonoční mrkvový beránek
Velikonoční mrkvový beránek
Velikonoční muffiny
Velikonoční muffiny
Velikonoční muffiny z podmáslí
Velikonoční muffiny z podmáslí
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O…
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact