• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše - krok za krokem
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční jidáše - krok za krokem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 43
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Jidáše

Suroviny

10 porce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      g tuk
    • 1
      hrst mandle
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí necháme vzejít v mléce se lžící cukru.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Poté prosejeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme cukr, žloutky, rozehřáté vlažné máslo a vlijeme vzešlý kvásek.

RADA: Velikonoční recepty a speciální tipy!

3
Vypracujeme vláčné těsto, přidáme rozinky nebo mandle. Těsto necháme zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí objem.

RADA: Jak upéct velikonočního beránka?

4
Z těsta vykrajujeme kousky, které na lehce pomoučeném vále vyválíme na prameny. Poté tvarujeme jidáše.

RADA: Připravte si skvělou velikonoční nádivku

5
Necháme ještě jednou zhruba půl hodinky kynout na plechu pokrytém pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C, jidáše potřeme vejcem a pečeme do růžova. Podáváme s medem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 13. 4. 2017 21:07

    Tak nakonec dopadly naprosto ale naprosto DOKONALE! Udělala jsem na ně rumovo-medovo máslovou glazuru a k tomu sladký vanilkový dip Creme Anglaise a je to perfektní!

  • Dana | 13. 4. 2017 18:06

    Právě je zkouším tak uvidíme jaká jsem hospodyňka :D

  • Pavla | 26. 3. 2016 17:46

    Výsledek sklidil úspěch, celý plech se snědl téhož dne. Těsto je sušší, ale dobře se s ním pracuje, i když mísení si vzal na starost synek. Horké jsem potřela medem, hezky se vsákl a chutnaly. Děkuji. :-)

  • Eva | 25. 3. 2016 11:40

    Mléka je 200 ml nebo 1/4 lt? Je to dost tuhé s 200 ml.

  • Martin | 24. 3. 2016 20:32

    Chutove super, jen ta cela kostka kvasnic je podle meho na 500g mouky moc - testo se tvarovalo super, ale kynulo a kynulo jak o zavod 8-) Jinak doporucuji..

  • Klára | 2. 4. 2015 18:59

    Je to suchééééé a málo sladkééééé,ale s těstem se dobře pracovalo. 8-)

  • Lenka | 19. 4. 2014 15:29

    trouba na 210°C asi tak 10-15 minut

  • silvik T.
    silvik T. | 18. 4. 2014 19:34

    Dnes jsem dělala znovu a tentokrát použila správnou-polohrubou mouku.Pomazala po upečení pampel.medem a jsou krásné a výborné.

  • silvik T.
    silvik T. | 5. 4. 2014 14:23

    Vynikající a chutné Jidáše.Jen jsem si spletla mouky a použila hladkou :D .

  • Martina | 30. 3. 2013 09:56

    Mám dotaz:Jak dlouho a při jaké teplotě mám péct?Alespoň tu teplotu,páč v mé plynové troubě to je celkem dobrodružné :)

  • Pavla | 22. 3. 2013 16:07

    Vynikající, vláčné těsto, chutnají skvěle.

  • simca | 22. 4. 2011 07:55

    je to strasne vinikajici a le je s tim docela piplacka miluji jidáše <3

  • Anonym | 6. 3. 2007 09:35

    nebo ještě lze potírat máslešm a rozpouštěným rumen

  • jJosefina K | 29. 3. 2006 14:56

    Upečené jidáše potírám směsí z 1 lžíce rozpuštěného másla a 3 lžic medu a sypu strouhaným perníkem - nebo potřený jidáš otočím namazanou stranou do misky s perníkem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Mandle Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Kapr na černo

Kapr na černo

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

361
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
125
Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se…
81
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo -…
71
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
67
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše - krok za krokem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact