• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše - krok za krokem
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční jidáše - krok za krokem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 43
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Jidáše

Suroviny

10 porce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      g tuk
    • 1
      hrst mandle
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí necháme vzejít v mléce se lžící cukru.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Poté prosejeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme cukr, žloutky, rozehřáté vlažné máslo a vlijeme vzešlý kvásek.

RADA: Velikonoční recepty a speciální tipy!

3
Vypracujeme vláčné těsto, přidáme rozinky nebo mandle. Těsto necháme zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí objem.

RADA: Jak upéct velikonočního beránka?

4
Z těsta vykrajujeme kousky, které na lehce pomoučeném vále vyválíme na prameny. Poté tvarujeme jidáše.

RADA: Připravte si skvělou velikonoční nádivku

5
Necháme ještě jednou zhruba půl hodinky kynout na plechu pokrytém pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C, jidáše potřeme vejcem a pečeme do růžova. Podáváme s medem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 13. 4. 2017 21:07

    Tak nakonec dopadly naprosto ale naprosto DOKONALE! Udělala jsem na ně rumovo-medovo máslovou glazuru a k tomu sladký vanilkový dip Creme Anglaise a je to perfektní!

  • Dana | 13. 4. 2017 18:06

    Právě je zkouším tak uvidíme jaká jsem hospodyňka :D

  • Pavla | 26. 3. 2016 17:46

    Výsledek sklidil úspěch, celý plech se snědl téhož dne. Těsto je sušší, ale dobře se s ním pracuje, i když mísení si vzal na starost synek. Horké jsem potřela medem, hezky se vsákl a chutnaly. Děkuji. :-)

  • Eva | 25. 3. 2016 11:40

    Mléka je 200 ml nebo 1/4 lt? Je to dost tuhé s 200 ml.

  • Martin | 24. 3. 2016 20:32

    Chutove super, jen ta cela kostka kvasnic je podle meho na 500g mouky moc - testo se tvarovalo super, ale kynulo a kynulo jak o zavod 8-) Jinak doporucuji..

  • Klára | 2. 4. 2015 18:59

    Je to suchééééé a málo sladkééééé,ale s těstem se dobře pracovalo. 8-)

  • Lenka | 19. 4. 2014 15:29

    trouba na 210°C asi tak 10-15 minut

  • silvik T.
    silvik T. | 18. 4. 2014 19:34

    Dnes jsem dělala znovu a tentokrát použila správnou-polohrubou mouku.Pomazala po upečení pampel.medem a jsou krásné a výborné.

  • silvik T.
    silvik T. | 5. 4. 2014 14:23

    Vynikající a chutné Jidáše.Jen jsem si spletla mouky a použila hladkou :D .

  • Martina | 30. 3. 2013 09:56

    Mám dotaz:Jak dlouho a při jaké teplotě mám péct?Alespoň tu teplotu,páč v mé plynové troubě to je celkem dobrodružné :)

  • Pavla | 22. 3. 2013 16:07

    Vynikající, vláčné těsto, chutnají skvěle.

  • simca | 22. 4. 2011 07:55

    je to strasne vinikajici a le je s tim docela piplacka miluji jidáše <3

  • Anonym | 6. 3. 2007 09:35

    nebo ještě lze potírat máslešm a rozpouštěným rumen

  • jJosefina K | 29. 3. 2006 14:56

    Upečené jidáše potírám směsí z 1 lžíce rozpuštěného másla a 3 lžic medu a sypu strouhaným perníkem - nebo potřený jidáš otočím namazanou stranou do misky s perníkem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Mandle Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

105
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
77
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
67
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
55
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
31
Dýňová polévka s hruškami
Dýňová polévka s hruškami

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Nepodařená soudní tahanice Soukupa a Dopity: Jeden s úsměvem a druhý… nikde

Nepodařená soudní tahanice Soukupa a Dopity: Jeden s úsměvem a druhý… nikde

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše - krok za krokem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact