• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční hlavička
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční hlavička

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
6fotografií
Nahrát fotku
 

Na povrchu dozlatova upečená, uvnitř báječně nadýchaná a vlhká tak akorát je tradiční nádivka, připravená z bílého pečiva, uzeného masa, vajíček, ovoněná česnekem a muškátovým oříškem. Chybět samozřejmě nemohou ani mladé kopřivy.

Suroviny

2 porce
  • na 2 koláčové formy
    • 1
      kg uzené maso krkovice
    • 6
      ks houska
    • 8
      ks vejce
    • 125
      ml mléko
    • 20
      g droždí čerstvé
    • 4
      lžíce krupice
    • 2
      hrst kopřiva
    • 1
      stroužek česnek
    • muškátový oříšek podle chuti
    • máslo na vymazání formy
    • strouhanka na vysypání formy
    • petrželová nať hladkolistá
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Uzené maso dejte do menšího hrnce, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte ho asi 30 minut. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a dejte do mísy.
2
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte s polovinou mléka, do zbytku mléka dejte krupici a nechte 15 minut nabobtnat. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

3
Uvařené maso vyndejte z vývaru a nechte vychladnout. Do nakrájených housek rozdrobte droždí a zalijte je takovým množstvím teplého vývaru, aby se dobře nasákly, ale žádná tekutina nepřebývala.
4
Maso nakrájejte na kostičky, kopřivy nasekejte, česnek rozetřete a vše přidejte k namočeným houskám. Vmíchejte také nabobtnanou krupici, žloutky s mlékem a nakonec opatrně a po částech sníh. Dochuťte solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Směs nalijte do vymazaných a strouhankou vysypaných forem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

5
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 30 minut. Povrch nádivky by měl zezlátnout a těsto by se nemělo lepit na špejli. Podávejte s nasekanou petrželkou.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. speciál VELIKONOCE 2019

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Houska Kopřiva Krupice Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Strouhanka Sůl Uzené maso Vejce

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
33
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
32
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
31
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Ostrovy romantiky na prodej: Hnízdečko zakázané lásky krále s milenkou za 85 milionů!

Ostrovy romantiky na prodej: Hnízdečko zakázané lásky krále s milenkou za 85 milionů!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
  • Recepty.cz
  • Velikonoční hlavička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact