• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční hlavička
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční hlavička

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
6fotografií
Nahrát fotku
 

Na povrchu dozlatova upečená, uvnitř báječně nadýchaná a vlhká tak akorát je tradiční nádivka, připravená z bílého pečiva, uzeného masa, vajíček, ovoněná česnekem a muškátovým oříškem. Chybět samozřejmě nemohou ani mladé kopřivy.

Suroviny

2 porce
  • na 2 koláčové formy
    • 1
      kg uzené maso krkovice
    • 6
      ks houska
    • 8
      ks vejce
    • 125
      ml mléko
    • 20
      g droždí čerstvé
    • 4
      lžíce krupice
    • 2
      hrst kopřiva
    • 1
      stroužek česnek
    • muškátový oříšek podle chuti
    • máslo na vymazání formy
    • strouhanka na vysypání formy
    • petrželová nať hladkolistá
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Uzené maso dejte do menšího hrnce, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte ho asi 30 minut. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a dejte do mísy.
2
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte s polovinou mléka, do zbytku mléka dejte krupici a nechte 15 minut nabobtnat. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

3
Uvařené maso vyndejte z vývaru a nechte vychladnout. Do nakrájených housek rozdrobte droždí a zalijte je takovým množstvím teplého vývaru, aby se dobře nasákly, ale žádná tekutina nepřebývala.
4
Maso nakrájejte na kostičky, kopřivy nasekejte, česnek rozetřete a vše přidejte k namočeným houskám. Vmíchejte také nabobtnanou krupici, žloutky s mlékem a nakonec opatrně a po částech sníh. Dochuťte solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Směs nalijte do vymazaných a strouhankou vysypaných forem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

5
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 30 minut. Povrch nádivky by měl zezlátnout a těsto by se nemělo lepit na špejli. Podávejte s nasekanou petrželkou.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. speciál VELIKONOCE 2019

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Houska Kopřiva Krupice Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Strouhanka Sůl Uzené maso Vejce

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

54
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
54
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na…
50
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
28
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
26
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Zdeněk Pohlreich otevřeně promluvil: Překvapivé následky rozvodu!

Zdeněk Pohlreich otevřeně promluvil: Překvapivé následky rozvodu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
  • Recepty.cz
  • Velikonoční hlavička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact