• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční hlavička
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční hlavička

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
6fotografií
Nahrát fotku
 

Na povrchu dozlatova upečená, uvnitř báječně nadýchaná a vlhká tak akorát je tradiční nádivka, připravená z bílého pečiva, uzeného masa, vajíček, ovoněná česnekem a muškátovým oříškem. Chybět samozřejmě nemohou ani mladé kopřivy.

Suroviny

2 porce
  • na 2 koláčové formy
    • 1
      kg uzené maso krkovice
    • 6
      ks houska
    • 8
      ks vejce
    • 125
      ml mléko
    • 20
      g droždí čerstvé
    • 4
      lžíce krupice
    • 2
      hrst kopřiva
    • 1
      stroužek česnek
    • muškátový oříšek podle chuti
    • máslo na vymazání formy
    • strouhanka na vysypání formy
    • petrželová nať hladkolistá
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Uzené maso dejte do menšího hrnce, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte ho asi 30 minut. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a dejte do mísy.
2
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte s polovinou mléka, do zbytku mléka dejte krupici a nechte 15 minut nabobtnat. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

3
Uvařené maso vyndejte z vývaru a nechte vychladnout. Do nakrájených housek rozdrobte droždí a zalijte je takovým množstvím teplého vývaru, aby se dobře nasákly, ale žádná tekutina nepřebývala.
4
Maso nakrájejte na kostičky, kopřivy nasekejte, česnek rozetřete a vše přidejte k namočeným houskám. Vmíchejte také nabobtnanou krupici, žloutky s mlékem a nakonec opatrně a po částech sníh. Dochuťte solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Směs nalijte do vymazaných a strouhankou vysypaných forem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

5
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 30 minut. Povrch nádivky by měl zezlátnout a těsto by se nemělo lepit na špejli. Podávejte s nasekanou petrželkou.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. speciál VELIKONOCE 2019

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Houska Kopřiva Krupice Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Strouhanka Sůl Uzené maso Vejce

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Bramborák rodeo II.

Bramborák rodeo II.

Avokádový salát

Avokádový salát

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Kuřecí prsíčka se žampiony

Kuřecí prsíčka se žampiony

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

161
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Rychlé tvarohové koblížky
Rychlé tvarohové koblížky
27
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
  • Recepty.cz
  • Velikonoční hlavička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact