• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek z třeného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční beránek z třeného těsta

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Receptů na velikonoční beránka existuje spousta, ale ten z třeného těsta patří mezi osvědčenou klasiku. Díky poctivé ruční práci bude naprosto dokonalý.

Velikonoční beránek z třeného těsta

Suroviny

8 porce
    • 150
      g rozpuštěné máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      špetka vanilka velká
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce žloutky a bílky zvlášť
    • 280
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 10
      lžíce mléko
    • máslo na vymazání formy
    • polohrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Začněte tím, že všechny studené ingredience vyndejte s předstihem z lednice.
2
Do mísy dejte změklé máslo, přidejte cukr, žloutky a vanilku. Vše společně vyšlehejte.

RADA: Velikonoční beránek: Proč ho pečeme a jak upéct toho nejlepšího?

3
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a tuto směs postupně pomocí stěrky zapracujte spolu s mlékem do žloutkového krému.
4
Bílky vyšlehejte spolu se solí do pevného sněhu a jemně je stěrkou zapracujte do těsta.

RADA: Kvíz: Znáte tradiční velikonoční zvyky a jídla?

5
Formu na beránka pečlivě vymažte rozpuštěným máslem a vysypte polohrubou moukou. Těsto přendejte do formy a beránka pečte v rozehřáté troubě na 170 °C asi 45 minut. Doba pečení je orientační - propečenost zkontrolujte zapíchnutím špejle - když ji zapíchnete do těsta, nesmí se na ni lepit.
6
Upečeného beránka položte ve formě na mřížku a přikryjte ho vlhkou utěrkou, chvíli počkejte a poté ho opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout vleže na zádech. Před podáváním ho poprašte moučkovým cukrem a ozdobte ho mašlí.

RADA: Tradiční velikonoční recepty: Beránek, mazanec i nádivka

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Citronovo-makový beránek

Citronovo-makový beránek

Velikonoční beránek šlehačkový

Velikonoční beránek šlehačkový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení Beránek
Březen Duben Pečení Šlehání Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozpuštěné máslo Sůl Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Celer z trouby

Celer z trouby

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

27
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
21
Květákový salát nebo pomazánka
Květákový salát nebo…
19
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
19
Jednoduché cappuccino řezy
Jednoduché cappuccino…
18
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O…
Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek z třeného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact