• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek šlehačkový
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční beránek šlehačkový

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 74
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční velikonoční moučník nemůže chybět. Nejlepší je ten domácí, připravený ze smetany, másla, mouky, cukru, vajec, kypřícího prášku, ovoněný vanilkou.

Suroviny

8 porce
    • 60
      g máslo změklé, + na vymazání formy
    • 125
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g hladká mouka + na formu
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 250
      ml smetana ke šlehání minimálně 33% tuku
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 175°C, formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Změklé máslo utřete s oběma cukry a poté postupně zašlehejte vejce, až vznikne nadýchaná světlá pěna. K máslové pěně prosejte mouku s práškem do pečiva. Přilijte smetanu a krátce promíchejte dohladka.
2
Těsto vlijte do hlubší poloviny formy (máte-li 2 části) na beránka, mělo by sahat asi 1 cm pod okraj, uhlaďte povrch a přiklopte druhou částí formy. Pečte v troubě asi 50 minut dozlatova.

RADA: VIDEO, jak upéct tvarohového beránka

3
Beránka vyndejte z trouby, nechte pár minut zchladnout. Sejměte přiklopenou část formy, tu spodní překryjte prkénkem a beránka opatrně překlopte. Nyní přes horkou formu přehoďte mokrou utěrku. Po 10 minutách opatrně formu z beránka sejměte a nechte, nejlépe na mřížce, zcela vychladnout. Pocukrujte.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Beránek z ořechového těsta

Beránek z ořechového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení Beránek FOOD Velikonoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce

Hrníčkový beránek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Hrníčkový beránek

Poslední sledované recepty

111
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
97
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
73
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
65
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
60
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O…
Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek šlehačkový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact