• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek - fofr
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční beránek - fofr

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek - fofr
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • hrubá mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks citron
    • tuk
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 180
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Všechny sypké přísady smícháme, přidáme vejce, šlehačku a nastrouhanou citronovou kůru, vše dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy (menší).

RADA: Beránek bez vážení? Podívejte se na VIDEO, jak na to

2
Pečeme asi 30-35 minut. Zchladlého beránka můžeme polít čokoládovou polevou.

RADA: Jak skladovat vajíčka? Do dveří v lednici nepatří!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 25. 3. 2016 22:55

    Díky,poprvé po letech se mi beránek vyklopil bez problémů a krásně vypadá!

  • Blanka | 25. 3. 2016 22:54

    Díky,poprvé po letech se mi beránek vyklopil bez problémů a krásně vypadá!

  • Blanka | 25. 3. 2016 22:54

    Díky,poprvé po letech se mi beránek vyklopil bez problémů a krásně vypadá!

  • muraska | 5. 4. 2015 17:20

    Už se peče!

  • cerie
    cerie | 4. 4. 2015 14:54

    Hotovo! :-P Povedl se, dobrý a rychlý recept, díky :-) :-)

  • cerie
    cerie | 19. 4. 2014 10:43

    Recept je velmi rychlý. Beránek už se chladí :-P :-)

  • Lucie | 18. 4. 2014 10:44

    Beránek je skvělý :) přidala jsem tam ještě půlku banánu a je to vážně výborné :) teď jen doufám, že se mu ještě nezlomí hlava :D ;-)

  • Thinuviel | 31. 3. 2013 22:34

    Beranek je naprosto vyborny. Jeste ze sem upekla dva - jinak by na Velikonocni pondeli zadny nezbyl :-)

  • milay | 31. 3. 2013 00:20

    Výborný

  • knoma
    knoma | 26. 4. 2011 09:41

    Jelikož byl odjezd na Velikonoce trochu časověji náročnější, tak jsem přistoupila na rychlejší recept na beránka. Nebo alespoň na takový, který to sliboval. Rozhodně mám doma malou formu a vyšlo to na ní akorát. Trochu mě zaráželo množství šlehačky, které se má dát, to mi přišlo trochu nepřesné, tak jsem vzala vyšší kelímek o Kunína a doředila, aby se mi těsto líbilo konzistencí :-) Rodinou byl sežrán a chválen, ani jsme jej pomalu nestačili vyfotit (přikládám).

  • knoma
    knoma | 26. 4. 2011 09:41

    Jelikož byl odjezd na Velikonoce trochu časověji náročnější, tak jsem přistoupila na rychlejší recept na beránka. Nebo alespoň na takový, který to sliboval. Rozhodně mám doma malou formu a vyšlo to na ní akorát. Trochu mě zaráželo množství šlehačky, které se má dát, to mi přišlo trochu nepřesné, tak jsem vzala vyšší kelímek o Kunína a doředila, aby se mi těsto líbilo konzistencí :-) Rodinou byl sežrán a chválen, ani jsme jej pomalu nestačili vyfotit (přikládám).

  • Romana Žemličková | 23. 3. 2008 17:19

    teď jsem ho vytáhla z trouby. Mám 4 beránky. /1x klasika a 3x malá forma beránka/ Ale jinak taky znám z bábovky, tak jsem neodolala.

  • Romana | 23. 3. 2008 17:18

    teď jsem ho vytáhla z trouby. Mám 4 beránky. /1x klasika a 3x malá forma beránka/ Ale jinak taky znám z bábovky, tak jsem neodolala.

  • Dáša Vocásková | 20. 4. 2007 11:41

    Beránek je to opravdu rychlý a velmi dobrý, budu tento recept používat i do bábovkový formy.A není to do malé, ale do VELKÉ formy, a ještě přetékal!! Do malé formy ani náhodou. Ale je opravdu velmi dobrý, ale s tou polevou, jinak by byl asi trochu sušší.

  • Anonym | 7. 4. 2006 17:52

    To je aká forma - menší?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Beránek Velikonoce
Moučníky Duben Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hrubá mouka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Tuk Vanilkový cukr Vejce

Tvarohový beránek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Tvarohový beránek

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
26
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
25
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Vejce se šunkou ala Hemenex
Vejce se šunkou ala Hemenex
Vejmrda
Vejmrda
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O…
Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek - fofr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact